Lietuvoje lankėsi Austrijos ir Šveicarijos ginklų kontrolės inspektorių grupė | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE LANKĖSI AUSTRIJOS IR ŠVEICARIJOS GINKLŲ KONTROLĖS INSPEKTORIŲ GRUPĖ

  • 0

Šią savaitę Austrijos ir Šveicarijos ginklų kontrolės inspektorių grupė Lietuvoje atliko pasirinkto rajono inspekciją, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Patikrinimas vyko pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 metais parengto Vienos dokumento reikalavimus.

Austrijos ir Šveicarijos ginklų kontrolės inspektoriai pasirinktame inspekcijos rajone, apimančiame dalį Vilniaus, Kauno ir Marijampolės apskričių, turėjo teisę apsilankyti pagrindiniuose Lietuvos kariuomenės poligonuose, taip pat išklausyti Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadų pranešimus.

Užsienio ginkluotės kontrolės inspektoriams sudaryta galimybė apskristi pasirinktą rajoną Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniu ir įsitikinti, kad jokia nedeklaruota karinė veikla nėra vykdoma.

Pagal surinktą informaciją inspektoriai parengs ir išplatins ESBO šalims ataskaitą, kaip Lietuva vykdo tarptautinių sutarčių reikalavimus ginkluotės kontrolės srityje.

Tai buvo pirmoji šiais metais užsienio šalių ginklų kontrolės priemonė Lietuvoje pagal Vienos dokumentą.

Lietuvos atstovai savo ruožtu šių metų vasario ir kovo mėnesiais lankėsi Rusijos ir Baltarusijos kariniuose daliniuose.

2011 metų Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS