Lietuvoje prasideda savaitė be patyčių | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE PRASIDEDA SAVAITĖ BE PATYČIŲ

  • 1

Pirmadienį Lietuvoje prasideda „Veiksmo savaitė be patyčių“, skirta patyčių prevencijai.

Šiemetinės savaitės akcentas – žmonių, matančių, kaip užgauliojami, žeminami kiti asmenys, padrąsinimas aiškiai išsakyti ir parodyti savo nepritarimą patyčioms – ar tai vyktų darželyje, mokykloje, socialiniame tinkle, darbovietėje, parduotuvėje ar bet kur kitur, teigia akciją organizuojanti emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“.

„Patyčių ir kitokio žeminančio elgesio Lietuvoje nepaprastai daug. Tačiau džiugu, kad atsiranda vis daugiau nepritariančių kitų žmonių žeminimui viešojoje erdvėje. Nors trūksta žinių ir supratimo apie suaugusiųjų patyčias darbovietėse, jau daugiau pastebime ir išmanome apie mokyklose vykstančias patyčias, turime adaptuotų prevencinių programų, kurias mokyklos gali taikyti. Tinkamai reaguodami į patyčias ir kitas agresyvaus elgesio apraiškas, galime užkirsti kelią smurto plitimui mūsų visuomenėje“, – teigia „Vaikų linijos“ vadovas, psichologas Robertas Povilaitis.

Prevencinius renginius rengs daugiau nei 1 tūkst. mokyklų, kelios dešimtys šią idėją palaikančių organizacijų.

„Veiksmo savaitė be patyčių“ rengiama aštuntą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ko vertos tikios savaites , jei

Klaseje sedi visiskai nevaldomas vaikas , kuris nuolat skriaudzia ir tyciojasi is bendraklasiu ?! Anukas ir mokintis pradejo prasciau , ir i mokykla vengia eiti( apsimetineja , kad blogai jauciasi).... Kas jam pades , jei TO NIEKADEJO NEGALIMA BAUSTI ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS