Lietuvos ir Ispanijos oro pajėgų vadai aptars naikintuvų panaudojimą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS IR ISPANIJOS ORO PAJĖGŲ VADAI APTARS NAIKINTUVŲ PANAUDOJIMĄ

  • 0

Ketvirtadienį Lietuvos ir Ispanijos karinių oro pajėgų vadai generolas Francisco Javieras Garcia Arnaizas (Franciskas Chavjeras Garsija Arnaizas) ir pulkininkas Audronis Navickas aptars Šiauliuose budinčių NATO oro policijos naikintuvų panaudojimo galimybes.

Aviacijos bazėje susitiksiantys karininkai taip pat kalbėsis apie Ispanijos ir Lietuvos karinių oro pajėgų bendradarbiavimo galimybes ir perspektyvas, NATO oro policijos misijos vykdymo specifiką, BNS informavo Lietuvos kariuomenė.

Lietuvoje viešėsiantis Ispanijos karinių oro pajėgų vadas taip pat aplankys NATO oro policijos misiją vykdančius Ispanijos karius, bus supažindintas su pačia misija, jos užduotimis ir iššūkiais.

Ispanijos karinių oro pajėgų kariai NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse dalyvauja trečią kartą, ši misija Šiauliuose jiems antra, vieną kartą ispanai budėjo Emario bazėje Estijoje. Pirmą kartą Lietuvoje ispanai budėjo 2006 metais su naikintuvais „Mirrage F1“, Estijoje – 2015 metais su naikintuvais „Eurofighter Typhoon“.

Dabar ispanai į Šiaulius atvyko su keturiais moderniais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“. Ispanijos kontingentą sudaro apie 130 karių: pilotai, technikai, medicinos personalas, palaikymo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai. Jie atvyko iš nuolatinės dislokacijos vietos Albacetė Aviacijos bazės Ispanijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS