Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių vadai sutarė stiprinti bendradarbiavimą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS KARIUOMENIŲ VADAI SUTARĖ STIPRINTI BENDRADARBIAVIMĄ

  • 1

Varšuvoje viešėjęs kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas su Lenkijos kariuomenės vadovybe sutarė stiprinti bendradarbiavimą.

„Sutarėme, kad dabartinėje saugumo situacijoje, būnant ne tik sąjungininkais, bet ir kaimynais, yra labai svarbu stiprinti karinį bendradarbiavimą ir gerinti tarpusavio sąveiką“, – penktadienį išplatintame Lietuvos kariuomenės pranešime cituojamas J. V. Žukas.

Jis Lenkijoje susitiko su šios šalies kariuomenės vadu Leszeku Surawskiu (Lešeku Suravskiu), taip pat su operaciniu kariuomenės vadu Slawomiru Wojciechowskiu (Slavomiru Voicechovskiu) ir Generalinio štabo valdybų atstovais.

Anot Lietuvos kariuomenės, susitikimuose buvo aptartos NATO atgrasymo priemonių įgyvendinimas regione, trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados vystymas, regiono oro gynybos užtikrinimas.

Kariuomenių vadai taip pat aptarė dalyvavimą tarptautinėse operacijose ir bendrose karinėse pratybose, ypač rengiantis apsaugoti vadinamąjį Suvalkų koridorių.

Vadai sutarė toliau vystyti Lietuvos kariuomenės brigados „Geležinis Vilkas“ ir Lenkijos kariuomenės 15-os mechanizuotosios brigados bendradarbiavimą.

J. V. Žukas Lenkijoje viešėjo trečiadienį ir ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ruošiamasi laikams kai NATO nebeliks?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS