Iš ligoninės – profesoriaus V. Landsbergio eilės | KaunoDiena.lt

IŠ LIGONINĖS – PROFESORIAUS V. LANDSBERGIO EILĖS

Profesorius Vytautas Landsbergis, šiuo metu besigydantis ligoninėje, apie savo sveikatą praneša eilėmis.

Prieš Vasario 16-ąją į ligoninę paguldytas profesorius eilėraščiu pasidalijo socialiniame tinkle "Facebook". 

AUTODIAGNOZĖ. Santariškės

Suvyto kaip žolė man

ir kairė

ir dešinė

kurios mokėjo skambinti.

Sustojo kojos.

Jos

norėdavo

galėdamos žingsniuoti trankiai spėriai

kaip du galingi bėriai.

- Praeitis!

Dar malasi galva.

Joje

man regis dar esu

bažnytkaimio kranklys

šešėly debesų.

O vanagas aukštai.

Šis eilėraštis per kelias valandas sulaukė daugiau nei 2,4 tūkst. patiktukų ir 230 pasidalijimų.

Garsus politikas ligoninėje praleis ir šventinį savaitgalį. Primename, kad profesorius į ligoninę paguldytas po gripo komplikacijų.

Pasveikino Lietuvą

Pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas V. Landsbergis šeštadienį pasveikino Lietuvą artėjančios kovo 11-osios proga.

Maždaug mėnesį Santaros klinikose Vilniuje besigydantis profesorius pabrėžia, kad nepriklausomybės atkūrimo reikšmę vis labiau supranta vaikai.

„Lietuva tikrai graži, net iš ligoninės. Matau visokių šventiškų nuotaikų ir ypatingai mokyklose. Vaikai supranta, kad Lietuva yra didelis dalykas, nors ne visi vyresni supranta“, – BNS sakė Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

Lietuva tikrai graži, net iš ligoninės.

„Ta Lietuva susivokia, kad ji yra Kovo 11-osios Lietuva, tai Kovo 11-osios vaikai. Aš sveikinu ir juos, ir jų tėvelius, ir jų senelius – mes gyvename, norėčiau tikėti, sveikstame ir einame pirmyn“, – pridūrė jis.

V. Landsbergio teigimu, Lietuva tikrai eina pirmyn, nepaisydama „visų trukdžių, nuodėmių ir kiaulysčių“. Pasak jo, to Lietuvoje dar yra pakankamai daug, tačiau visuma – sveika.

Profesorius teigė šios nepriklausomybės atkūrimo dienos proga norintis paraginti nepamiršti Sąjūdžio idealų.

„Žmonės, kurie anuomet darė politiką – naują politiką, atėjo ne iš politinių partijų ar valdžios struktūrų, o tiesiog iš paties gyvenimo. Jie tikėjo būsima geresne Lietuva ir labai mažai galvojo, kokią naudą patys asmeniškai iš to turės“, – sakė V. Landsbergis.

„Toks jausmas mus buvo apėmęs, kad Lietuva gali būti ir bus geresnė. Žmonės to norėjo. Aš labai linkiu, kad ir dabar žmonės norėtų: kad Lietuva būtų geresnė, kad melas, korupcija, vagystės būtų ne norma, o nepakenčiami dalykai“, – kalbėjo profesorius.

Tarpukariu nepriklausoma buvusi Lietuva prasidėjus Antrajam pasauliniam karui buvo okupuota sovietų, tada nacių, o karo pabaigoje – vėl sovietų.

Po pusę šimtmečio trukusios okupacijos 1990 metų kovo 11 dieną V. Landsbergio vadovaujama Lietuvos Aukščiausiosioji Taryba-Atkuriamasis Seimas priėmė aktą, kuriuo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. Dokumentą pasirašė 124 signatarai.

Sekmadienį Lietuvoje taip pat bus minimos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago 100-osios gimimo metinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

s

V. Landsbergio teigimu, Lietuva tikrai eina pirmyn, nepaisydama „visų trukdžių, nuodėmių ir kiaulysčių“. Pasak jo, to Lietuvoje dar yra pakankamai daug, tačiau visuma – sveika. /////// =====TAIP TAIP , mes stovejome prie bedugnes krasto , o dabar zengeme dideli zingsi i PRIEKI !! !ilgi plojimai.....- Breznevo kalba :) ///( Kiaulystes JIS turbut turejo galvoje SAVO ?)////

Bėgvinis

Ko prikibote dėl ligoninėje leidžiamo laiko,juk yra ir „lygesnių” už visus likusius,o be to tata beveik ,,prezidentas”.Tegul gydosi žmogus,nei šmėžuoja TV ekrane...

matome

Raudonoji gidra kelia galvą, vatnykai ruošiasi raudonam žygiui. Baisu, kad sekančią kovo 11 nesuplevėsuotų raudonos vėliavos, ypač Kaune.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS