M. Garbačiauskaitė-Budrienė paskelbė vėl dalyvausianti LRT vadovo rinkimuose | KaunoDiena.lt

M. GARBAČIAUSKAITĖ-BUDRIENĖ PASKELBĖ VĖL DALYVAUSIANTI LRT VADOVO RINKIMUOSE

  • 17

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ketvirtadienį paskelbė pateikusi paraišką dar kartą siekti antros kadencijos nacionalinio transliuotojo vadovo pareigose.

„Kandidatuoju į LRT generalinius direktorius“, – feisbuke rašė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Ji rašė iki šiol gynusi LRT nepriklausomumą, tą žada daryti ir toliau.

„Puikiai žinau, kaip žiniasklaida veikia, kokie iššūkiai jai kyla ir koks svarbus Lietuvai ir jos demokratijai yra visuomeninis transliuotojas. LRT turi tarnauti visuomenei ir neturi virsti politiko ar politikų PR'o agentūra“, – teigė dabartinė LRT vadovė.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė tvirtino turinti visuomenės palaikymą, su komanda yra pasiekusi gerų rezultatų.

„Auditorija pastebėjo ir įvertino, kaip pasikeitė LRT per pastaruosius 5 metus, kaip pagerėjo jos turinys, kad ji tapo žymiai modernesnė. Tai rodo tyrimai, reitingai ir įvairūs apdovanojimai“, – nurodė ji.

LRT vadovės M. Garbačiauskaitės-Budrienės penkerių metų kadencija baigėsi balandį. Iki šiol buvo surengti du konkursai į šias pareigas, bet abiem atvejais kandidatai M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir Aistis Zabarauskas surinko vienodą skaičių tarybos narių balsų, todėl nė vienas jų nebuvo išrinktas.

Šį penktadienį baigsis terminas, kuomet galima pateikti paraišką LRT generalinio direktoriaus pareigoms užimti trečiajame konkurse.

LRT atstovė Miglė Savickaitė BNS ketvirtadienį patvirtino, kad kol kas pateiktos dvi paraiškos dalyvauti konkurse.

A. Zabarauskas iki šiol nėra paskelbęs, ar vėl dalyvaus konkurse į LRT generalinius direktorius.

Naujasis nacionalinio transliuotojo generalinio direktoriaus konkursas vyks spalio 3 dieną. Šią dieną kandidatų prisistatymas tarybai ir klausimų-atsakymų sesija bus viešai transliuojami.

Kultūros ministras Simonas Kairys yra pareiškęs, kad LRT taryba turėtų atsistatydinti, jeigu jai trečią kartą šiemet nepavyks išrinkti įstaigos vadovo, tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka ragino sulaukti trečiojo konkurso rezultatų.

LRT tarybą sudaro 12 narių, juos skirtingu metu deleguoja prezidentas ir Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Fredas medinė koja

Su M.G. Budrienės išlikimu poste siejamos daugumos viltys. Padorumas, vadybos išmanymas, valstybinis problemų matymas - tai būtinos šiam postui savybės. Tokios savybės turi neįkainojamą vertę. Logika sako, kad M.G.Budrienės patirtis įtikins konkurso organizatorius, konkursas vadovausis objektyviomis premisomis.

Baisu- siaubinga

Baisu. Siaubinga. Celofano partijos įkvėpti į streiką kyla mokytojai ir polcijos pareigunai. Jie tikisi netik nuversti Bilotaitę bet ir atimti iš Vytauto Landsbergio vadovo vardą. Kas bus jei į steiką kils ir kiti.

KLAUSIMAS

Įdomu, kas remia šią personą. Tik jau ne mokesčių mokėtojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS