M. Kuzminskas buria fanus paramai Ukrainai: aukcione – kamuolys su visų žaidėjų parašais | KaunoDiena.lt

M. KUZMINSKAS BURIA FANUS PARAMAI UKRAINAI: AUKCIONE – KAMUOLYS SU VISŲ ŽAIDĖJŲ PARAŠAIS

  • 8

Lietuvos rinktinės krepšininkas Mindaugas Kuzminskas skelbia aukcioną – gauti pinigai keliaus į pagalbą Ukrainai. Plačiau – LNK reportaže.

Apie tai plačiau papasakojo krepšininkas M. Kuzminskas.

– Nuo tada, kai prasidėjo invazija, visi mes keliamės ir einame miegoti su mintimis apie Ukrainą. Visada norėjau kažką padaryti, apart to, kad pats aukoju. Pamaniau, kad ir kaip baigėsi čempionatas, atnešėme visai gerų emocijų Lietuvos žmonėms. Norėjau tas emocijas, tą vienybę paversti kokiu nors geru dalyku.

– Kaip vyksta pats aukcionas? Kokia yra paskutinioji, didžiausia suma?

– Aukcioną pradėjome tik pirmadienį vakare. Kiek žiūrėjau, šiuo metu buvo 6 tūkst. eurų. Jei atvirai, aukciono pradžia mane maloniai nustebino. Labai tikiuosi, kad suma dar augs, bet jei ir neaugs, tai manau, kad ir dabar ta suma yra visai solidi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– 6 tūkst. eurų už kamuolį yra daug, bet kai žinome, kam tie pinigai, tai norisi, kad ta suma tik augtų ir trigubėtų. Kaip perduosite surinktas lėšas?

– Iš karto susisiekiau su Andriumi Tapinu ir paprašiau parekomenduoti kokį nors fondą, kuriam šiuo metu labiausiai reikėtų paramos. Rita Miliūtė rekomendavo fondą „Ačiū, kad esi“. Būtent ten bus perkami konkretūs daiktai už surinktas lėšas ir siunčiami į Ukrainą.

– Kiek laiko vyks aukcionas?

– Aukcionas vyks iki penktadienio 20 val.

– Šioje vietoje ne tik pavieniai asmenys gali varžytis, bet ir įmonių atstovai. Kur vyksta pats aukcionas, kur žmonėms reikia vykti ir siūlyti sumą?

– Tai vyksta M. Kuzminsko fanų paskyroje „Facebook“ platformoje. Dar noriu pridėti, kad daug žmonių prisibijo, kad jų paaukoti pinigai nenueis ten, kur reikia. Todėl susisiekiau su A. Tapinu ir R. Miliūte ir paprašiau jų rekomenduoti fondą, kuris yra tikrai skaidrus ir pasiektų galutinį gavėją. Kadangi suma yra tikrai didelė ir ne visi gali sau leisti, tai kviesčiau žmones tiesiog pasidalinti šia žinia, kad atsirastų daugiau, kurie norės prisidėti.

– Ar šis kamuolys bumbsėjo ant parketo čempionate?

– Ne, jis nebumbsėjo. Bet jis yra oficialus čempionato kamuolys. Jei būtų bumbsėjęs, būtų gerokai apsitrynęs ir neturėtų tos prekinės išvaizdos, kurią turi dabar.

– Svarbu, kad yra visų žaidėjų parašai. Esate sakęs, kad ši rinktinė yra pati laimingiausia, kurioje jums teko žaisti. Ką turėjote omenyje?

Jei ši vasara privers bent kelis vaikus nenueiti į gatves, o pradėti sportuoti, manau, kad mūsų tikslas bus pasiektas.

– Dažniausiai, kai yra dvylika vyrų, turinčių didelį ego vienoje komandoje, būna sunku įsiterpti toje terpėje. Kažkas būna nepatenkintas žaidimų laiku, savo role komandoje. Turbūt buvo pirmą kartą karjeroje, kai komandoje visi buvo laimingi ir patenkinti, priėmė tas roles, kokios jos yra. Galbūt tas čempionatas nesibaigė tokia nata, kokia mes patys norėjome, bet džiugu, kad pavyko suvienyti tautą. Vaikai bėgo iš pamokų, žmonės praleido darbus, kad pažiūrėtų varžybas. Jei ši vasara privers bent kelis vaikus nenueiti į gatves, o pradėti sportuoti, manau, kad mūsų tikslas bus pasiektas.

– Kaip jaučiatės dabar po čempionato? Kokios nuotaikos tiek jūsų, tiek visos komandos?

– Dar yra porą dienelių iki klubinio sezono. Bandome išnaudoti tą laiką su šeima. Nieko ypatingo. 

Gairės: Mindaugas Kuzminckas, aukcionas, kamuolys, parama Ukrainai, LNK turinys, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gaila

LT neliko ką remti , Negadink savo reputacijos. vyruti. Gaila , labai gaila , kad ir toks žmogus verbuojamas toms aferoms.Švieskitės, supraskit kas ir kur vyksta dundukai.

kazin

kuzminskui sergantys lietuvos vaikai turbut visai dzin... ukraina svarbiau...

puiku

Šaunuoliai,būtinai remsm,padėsim,aukosim,dalyvausim...Kaip gražu,kai mūsų toks jaunimas,tiesiog širdį glosto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS