Marijampolės pataisos namuose – neskaidrus kalinių maitinimo paslaugos pirkimas | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖS PATAISOS NAMUOSE – NESKAIDRUS KALINIŲ MAITINIMO PASLAUGOS PIRKIMAS

  • 1

Kalėjimų departamentas, atlikęs tarnybinį patikrinimą dėl Marijampolės pataisos namų darbuotojų veiksmų organizuojant nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimą 2015 m., nustatė, kad procedūros vykdytos pažeidžiant viešųjų pirkimų įstatymą, laimėtojas nustatytas neteisėtai, todėl sutartis su bendrove „Niklita“ turi būti nutraukta.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyti tokie esminiai viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimai: 

inicijuojant pirkimą, netinkamai apskaičiuota pirkimo vertė, t. y. pirkimo vertė buvo suskaičiuota neatsižvelgiant į visus numatytus sutarties pratęsimus;

reikalavimai personalui nustatyti ne kvalifikaciniuose reikalavimuose, o techninėje specifikacijoje;

pirkimo laimėtoju buvo pripažintas ne pigiausią (racionaliausią) pasiūlymą pateikęs tiekėjas.

Komisija tenkino bendrovės „Niklita“ pretenziją ir suteikė tiekėjui galimybę nesinuomoti visų nurodytų patalpų, tokiu būdu sumažinant paslaugos kainą, nors kiti tiekėjai sutiko nuomotis visas ūkines patalpas, atitinkamai sumokant didesnį nuomos mokestį, naudingą įstaigai.

Viešųjų pirkimų įstatymas numato, kad už viešųjų pirkimų komisijos veiksmus atsako ją sudariusios organizacijos vadovas. Konkurso metu įstaigai vadovavęs direktorius iš tarnybos yra atleistas jau anksčiau. Už tarnybinio tyrimo metu nustatytus pažeidimus siūloma skirti nuobaudą – papeikimą – Marijampolės PN Personalo skyriaus viršininkei, viešųjų pirkimų komisijos narei.

Nustatyti ir kitų Viešųjų pirkimų komisijos narių tarnybinių nusižengimų ir darbo pareigų nevykdymo požymiai. Juos ištirti ir įvertinti pagal kompetenciją nurodyta darbdaviui, t. y. Marijampolės pataisos namų direktoriui.

Kalėjimų departamentas pripažino, kad Marijampolės PN ir bendrovė „Niklita“ sutartis sudaryta pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo ir kitų teisės aktų nuostatas, todėl siūloma šią sutartį nutraukti, įpareigojant įstaigą užtikrinti nenutraukiamą nuteistųjų maitinimą.

Tarnybinis patikrinimas dėl nuteistųjų maitinimo paslaugos pirkimo atliktas ir Alytaus pataisos namuose. Dėl nustatytų pažeidimų skirtos nuobaudos dviem įstaigos darbuotojams, dėl vadovo veiksmų tyrimą pradėjo Teisingumo ministerija. Atsižvelgęs į patikrinimo išvadą, Kalėjimų departamentas siūlo nutraukti Alytaus PN sutartį su bendrove „Niklita“. Kalėjimų departamentas dar šiemet pradės centralizuotą kelių įstaigų nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ar ne ta pati

firmukė kauno kpz šėrė? jeigu taip , tai šaunuoliai, tik, neturėdami dantų, per daug apžiojo. teks palangij čeburekus pardavinėt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS