„MG Baltic“ Seimo etikos komisijai skundžia V. Baką ir R. Juknevičienę | KaunoDiena.lt

„MG BALTIC“ SEIMO ETIKOS KOMISIJAI SKUNDŽIA V. BAKĄ IR R. JUKNEVIČIENĘ

Verslo koncernas „MG Baltic“ ketvirtadienį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Seimo narių Vytauto Bako ir Rasos Juknevičienės elgesio.

Koncerno advokatas Linas Belevičius sako, kad parlamentarai galėjo pažeisti įstatymus, nes viešai komentavo „dar nebaigto parlamentinio tyrimo metu gautą ir dar nepatikrintą informaciją, komitetui dar neištyrus visų įrodymų ir nepatvirtinus išvadų“.

„Seimo nariai V. Bakas ir R. Juknevičienė galėjo pažeisti įstatymų reikalavimus, draudžiančius skelbti bet kokią parlamentinio tyrimo metu gautą informaciją iki toks tyrimas bus užbaigtas“, – BNS atsiųstame komentare sakė advokatas.

Koncerno atstovai teigia, kad „viešai komentuodami ir interpretuodami nepatikrintą informaciją, žeminančią „MG Baltic“ reputaciją, net nesuteikę galimybės koncerno atstovams pateikti paaiškinimų dėl skleidžiamos informacijos tikrumo, šie Seimo nariai galimai pažeidė ir valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus politiko veiklos skaidrumo principo reikalavimus, taip pat sukėlė abejones, dėl to, jog jau turi iš anksto susiformavusią nuomonę dėl būsimų komiteto išvadų“.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstiečių“ atstovas Vytautas Bakas sako jaučiantis pastangas sumenkinti jo vadovaujamą tyrimą apie nederamą interesų grupių įtaką politinei sistemai.

„Čia jau septintas skundas, tris jau išnagrinėjo. Kai tik pradėjau šį tyrimą, mane pradėjo skųsti už viską – kad aš kalbu Seime, kad aš reiškiu nuomonę, už tai, kad aš kalbu komitete“, – BNS sakė V. Bakas.

„Jeigu tik tokia kaina, tai aš pasiruošęs ją mokėti, dalyvauti Etikos komisijos posėdyje ir pateikti paaiškinimus. Turėsiu atsirašinėti, bus mažiau laiko“, – pridūrė parlamentaras.

Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė „MG Baltic“ kreipimąsi BNS įvertino trumpai: „Normaliai vertinu – tegu kreipiasi“.

 

GALERIJA

  • Vytautas Bakas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zzzzz

buvau įsitikines,kad šis yra žmogus,turintis teisinį išsilavinimą,t.y.teisininkas,galintis realiai teisiškai įvertint duomenis tyrimuose,bet po jo pareiškimų,neatlikus,ne tik šioje,bet ir kitose tyrimų bylose,nagrinėjamose medžiagose,susidaro įspudis,kad .GAL< teisinis diplomas gautas šiaip taip,dėl to ir teisininko darbas buvo neilgas ir malonesnis pliurpiančio politiko veikla.Noriu paaiškint,kad kiekvienas teisininkas(jei jis teisininkas) žino tokį terminą,kaip nekaltumo prezumpcija ir,žino,kad tik teismas gali pripažint kaltę ar nekaltę.Apie šią komsomolkę-komentarų nėra,nes ką apie chameliooninę vištą gali ir komentuot.Nenurodau kam tai skirta,bet manau,kad kai kas save atpažins šiame komentare.

Acha

Kas pries mus,ta dulkinam :),ir dulkins visus sitas koncernas,pilnai tuo tikiu.:) Ant tiek nuvairavot sali,kaip paskutiniai menkystos,kad kazkoks superstas verslo darinys visus sogdina,kaip auksciausias valstybes valdymo aparatas,turintis didziulius financinius pajegumus ir ne tik.Politikai,teisejai ir t.t ,kaip vasalai nuolankiai tarnauja privaciai korporacijai,jeigu tai tiesa ka rodo ziniasklaida.Mano supratimu turetu prasideti valymai teisesaugoje (teismuose) ir kitose valstybinese istaigose,turetu buti uzsaldomos MG visos saskaitos,arestuojamas turtas ir greta antrankiai,maisas ant galvos ir i kpz.Kol neisbuozinsit ju,tol ir dulkins visus ir po teismus tampys juogdamiesi is visu,gal ir gerai menkystu valstybei,tegul ''duchina'' ir tyciojasi iki galo,ta dasileidot ir nusipelnet,bet yra viena problema,valstybe tai mes visi.O kam ja patikejom valdyti ir kaip nuvalde,tai cia jau kitas klausimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS