Migracijos departamente atliekamas auditas | KaunoDiena.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTE ATLIEKAMAS AUDITAS

Migracijos departamente Vidaus reikalų ministerijos iniciatyva atliekamas auditas.

Juo siekiama įvertinti, kaip institucijos direktorė Evelina Gudzinskaitė įgyvendina jai iškeltas šių metų užduotis, penktadienį pranešė departamentas.

„Šiais metais iškeltos labai ambicingos užduotys. Tačiau auditas leidžia mums įsitikinti, kiek daug mes padarėme“, – pranešime cituojama E. Gudzinskaitė.

Pasak jos, vienas svarbiausių departamento pasiekimų šiuo metu yra suvaldyti klientų srautai – nebeliko eilių prie institucijos durų, o visi norintieji gali užsiregistruoti ir atvykti jiems patogiu metu.

Migracijos departamentas teigia, kad dauguma jo sprendimų šiuo metu priimami laiku.

„Kitas džiuginantis rodiklis – gerokai pagerinta paslaugų kokybė. Net 95 proc. apklaustų departamento klientų aptarnavimą įvertino „labai gerai“. Bet mes čia nesustojame. Jau kitais metais klientai galės naudotis elektroninėmis migracijos paslaugomis. Kuriama el. paslaugų sistema (MIGRIS) iš esmės palengvins ir paspartins migracijos procedūras. Tai ypač aktualu, atsižvelgiant į tai, kad migracija į Lietuvą nuolatos auga“, – kalbėjo departamento direktorė.

Per dešimt šių metų mėnesių nacionalinių vizų paprašė 50 proc. daugiau užsieniečių nei pernai, o leidimų gyventi Lietuvoje – beveik 20 proc. daugiau.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas yra kritikavęs Migracijos departamento vadovę dėl nepakankamo susitvarkymo su išaugusiais klientų srautais ir kai kurių viešų abejonių sukėlusių sprendimų.

Ministras yra teigęs, kad E. Gudzinskaitei trūksta kompetencijos, tačiau jai atleisti trūksta teisinio pagrindo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS