Ministerija centralizuoja visus įkalinimo įstaigų viešuosius pirkimus | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA CENTRALIZUOJA VISUS ĮKALINIMO ĮSTAIGŲ VIEŠUOSIUS PIRKIMUS

  • 0

Siekdamas, kad Teisingumo ministerijai pavaldžiose įstaigose viešieji pirkimai vyktų skaidriai, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pasirašė įsakymą, kad nuo Naujųjų metų Kalėjimų departamentas tampa visų įkalinimo įstaigų Centrine perkančiąja organizacija.

Pasak Teisingumo ministerijos, tai reiškia, kad Kalėjimų departamentas organizuos prekių ir paslaugų pirkimus visoms įkalinimo įstaigoms. Iki šiol didžiąją dalį tokių pirkimų vykdydavo kiekviena įstaiga savarankiškai. Planuojama, kad ateityje visi Teisingumo ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų (Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos, Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, Valstybinio patentų biuro, Europos teisės departamento ir Lietuvos teismo ekspertizės centro) viešieji pirkimai bus centralizuoti.

„Teisingumo ministerija ir jai pavaldžios įstaigos kasmet prekių ir paslaugų perka už dešimtis milijonų eurų. Perkant centralizuotai atsirastų galimybė visoms pavaldžioms įstaigoms racionaliau naudoti lėšas, nekiltų abejonių dėl pirkimų skaidrumo“, - pranešime spaudai cituojamas teisingumo ministras E. Jankevičius.

Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus auditoriai, atlikdami auditus, ne sykį yra nustatę teisės aktų pažeidimus pataisos įstaigose vykdant viešuosius pirkimus. Buvo nustatyta atvejų, kai bausmių vykdymo sistemos įstaigų patvirtintų vidaus taisyklių nuostatos leido beveik visus viešuosius pirkimus atlikti neskaidriai, vykdyti neskelbiamus pirkimus apklausiant savo nuožiūra pasirinktą vieną tiekėją. Įstaigos dažnai nevertindavo rinkos pokyčių, kviečiamų tiekėjų tarpusavio sąsajų bei nuolat apsistodavo ties tais pačiais tiekėjais.

Taip pat nuo Naujųjų metų Teisingumo ministerijoje bus Korupcijos prevencijos ir kontrolės skyrius, kuris tikrins ir teiks konsultacijas, kad Teisingumo ministerijoje ir jai pavaldžiose institucijose viešieji pirkimai vyktų skaidriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS