Ministerija siūlo kelti algas apylinkių teismų teisėjams | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA SIŪLO KELTI ALGAS APYLINKIŲ TEISMŲ TEISĖJAMS

  • 4

Teisingumo ministerija siūlo kelti darbo užmokestį apylinkių teismų teisėjams, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Jei pasiūlymui pritars Vyriausybė ir Seimas, nuo 2018 metų šiems teisėjams alga padidėtų 130,5 euro, o nuo 2019 metų - dar 130,5 euro, skaičiuojant pagal šiuo metu galiojantį teisėjų pareiginės algos bazinį dydį.

Nacionalinės teismų administracijos duomenimis, praėjusių metų trečiąjį ketvirtį vidutinis apylinkių teismuose dirbančių teisėjų atlyginimas siekė 2159 eurus neatskaičius mokesčių. Apygardų ir apygardų administracinių teismų teisėjai vidutiniškai uždirbdavo 2710 eurų, Apeliacinio teismo teisėjai - 2946 eurus, Vyriausiojo administracinio teismo - 2963 eurus, Aukščiausiojo Teismo - 3006 eurus. Teisingumo ministerijos nuomone, disproporcija tarp žemiausios ir aukštesnės instancijos teismų teisėjų algų yra per didelė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

V.L

Dar jiems mazai,perteke viskuo ir vis didina ir didina atlyginimus. Atsakomybe reikia didinti o ne algas, turekit sazines. Zmogeliai dirba uz minimuma, daktarai uz zmoniu gerove ir sveikata kovja uz kapeikas, tiem dikaduniam teisejam, seimunam vis mazai.

Regina

Ne algas teisejams didinti,bet ivesti asmenine atsakomybe uz priimtus teismo sprendimus.Turejau garbes susipazinti kaip teisme iskraipomi istatymai,kaip palaikomos gyventojus apvaginejancios daugiabuciu namu bendriju pirmininkai,kai is pirsto kuriamos nutartys ir t,t,Kaip manipuliuojama ir traiskomi zmoniu likimai,kai bendrija neturedama irodymu ir atliekanti jai nepriskirta komunaliniu mokesciu skaiciavima nesusijusi su bendraja daline nuosavybe laimi teismus,bylas nagrineja tas pats teiseju ratas,girdima tik bendrijos pirmininku pasakos ir siomis pasakomis vadovaujantis surasomi sprendimai.Teisejo vidinis isitikinimas tai pagrindas korupcinems byloms.Teismas turi vadovautis ne isitikinimais,bet dokumentais ir galiojanciais teises aktais

Kaip tik skaičiau,

Teisėjai yra priskiriami didžiausias šalyje algas gaunančių tarnautojų kategorijai. Jie gi mums tarnauja, bet pamiršo soties žodį "gana".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS