Ministerija vertins siūlymą leisti merams tuokti: svarbu išgirsti daugiau nuomonių | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA VERTINS SIŪLYMĄ LEISTI MERAMS TUOKTI: SVARBU IŠGIRSTI DAUGIAU NUOMONIŲ

  • 9

Teisingumo ministerija vertins Vilniaus rajono mero Roberto Duchnevičiaus siūlymą leisti merams tuokti jaunavedžius, dėl to kreipėsi į Lietuvos savivaldybių asociaciją (LSA).

„Vilniaus rajono mero pasidalinta idėja dėl galimybės įtraukti merus į subjektų, galinčių atlikti santuokos registravimo ceremoniją, sąrašą yra galima. Iš pirmo žvilgsnio ji dera ir su Vietos savivaldos įstatyme numatytomis mero funkcijomis“, – komentare BNS šią savaitę nurodė ministerija.

Anot jos, įgyvendinti šį sprendimą galima tik „paliečiant visas Lietuvos savivaldybes ir visus merus“.

„Svarbu išgirsti daugiau merų nuomonių, dėl to nusprendėme visų pirma kreiptis į Lietuvos savivaldybių asociaciją. Jei Lietuvos merai sutiks priimti tokias naujas pareigas, Teisingumo ministerija pasiūlys galimus būdus, kaip tinkamai reglamentuoti galimybę merams sutuokti to norinčias poras“, – rašė ministerija.

Vilniaus rajono meras siūlo papildyti merais subjektų, galinčių atlikti santuokos registravimo ceremoniją, sąrašą. Prašydamas apsvarstyti šią galimybę jis ketvirtadienį kreipėsi į teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską.

Jo manymu, santuoka, sudaroma dalyvaujant merui, taptų „žymiai patrauklesnė“, ypač dėl to, kad santuokos registravimo ceremonija gali būti organizuojama ne tik civilinės metrikacijos įstaigos patalpose, bet ir jaunavedžių pasirinktose vietose Vilniaus rajono teritorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Lenkutis atrakcijų ištroško

Vienas Lietuvos Duchėnvičius usimanė pabūti "vestuvių generolu" už pinigus? Tegul ir tuokia savus lenkus, prie ko kiti šalies merai? Na, niekaip neįsivaizduoju gerbiamo Arvydo Vaitkus, užimto, nuoširdžiai miestui dirbančio žmogaus, atliekančio šias tikrai nelabai garbingas ar reikalingas apeigas... Yra civilinė metrikacija, tai atlieka valstybės tarnautojas. Nežeminkim MERŲ darbo miesto valdioje. Skyrybos viršija vestuves...

Reikus

Jei sutuoks, tegu ir ištuokia,- prireikus

Zasranas

pritariu su sąlyga, kad tuoktų vien iškrypėlius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS