Ministrės sutuoktinis iškoneveikė pedagogus: verkšlendami sukursite ištižėlių valstybę | KaunoDiena.lt

MINISTRĖS SUTUOKTINIS IŠKONEVEIKĖ PEDAGOGUS: VERKŠLENDAMI SUKURSITE IŠTIŽĖLIŲ VALSTYBĘ

  • 169

Šiandien ryte vyko Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos paskelbtas įspėjamasis streikas. Streiko išvakarėse savo nuomonę apie pedagogus feisbuko komentaruose išdėstęs finansų ministrės Gintarės Skaistės sutuoktinis, Nacionalinės mokėjimo agentūros Teisės departamento direktorius, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, konservatorius Audrius Skaistys nesismulkino. Netgi svaidėsi įžeidimais visų pedagogų adresu.

Viskas prasidėjo nuo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Širvintų skyriaus pirmininko Virginijaus Sarpausko įrašo. Jis pareiškė, kad streiką paskelbusios profsąjungos lyderis Andrius Navickas yra „Vilijus Blinkevičius“, nes Vilija jo sesuo“. Paklaustas vėliau patikslino, kad šiuos žmones sieja politinė giminystė.

A. Skaistys komentaruose tėškė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“ Į tokius žodžius sureagavo kiti. „Skaitau ir nesuprantu. Kažkaip solidesnis žmogus atrodėt, su rimtesne argumentacija. Maniau tik troliai feisbuke visus iš eilės komuniagom vadina. Klydau“, – pasipiktino vienas į diskusiją įsitraukusių žmonių.

Feisbuko nuotr.

Po to veiksmas persikėlė į A. Skaisčio feisbuko paskyrą. „Štai kodėl užsimaniau būti streakbreakeriu. Ir jie moko mūsų vaikus... pilietiškumo (kaip jie teigia). O išties – vyksta mūsų vaikų sąmonės blinkevizacija. Amen!“ – savo minčių srautu ir kolegos V. Sarpausko įrašu pasidalijo ministrės vyras.

Į tokius žodžius sureagavo Vilniaus Antakalnio progimnazijos mokytoja Jolanta Bizaitė.

„Nemačiau laidos. Ką tokio pasakė, kad baisitės visais mokytojais? Aš nestreikuosiu, bet streikuojantys mokytojai kovoja dėl mūsų visų. Šiuo metu turiu 120 penktokų, dar tik antra savaitė, bet esu ant išsekimo ribos, jūs turbūt neįsivaizduojat, ką reiškia dirbti su 120 penktokų. Asmeniškai jaučiuosi įžeista jūsų įrašo. Apie kai kuriuos politikus irgi galėčiau pasakyti, kad jie valdo valstybę, jie valdo miestą, nors nėra normalaus darbo dirbę, neturi jokių įgūdžių ir gebėjimų“, – parašė J. Bizaitė.

Į tai A. Skaitys atsakė, kad „mes daugelis ant išsekimo ribos, bet tai yra mūsų pasirinkimas Kurti ir Statyti, Ginti ir Auginti Lietuvą. Niekas nesakė, kad bus lengva. Pervargę jau pasitraukė, bet nestreikavo“.

„Ant išsekimo ribos ir jūs? Na, mokytojai negauna kanceliarinėm išlaidom papildomų pinigų ir tikrai neturėtų keliolikos tūkstančių išsitraukti iš kojinės prireikus juos grąžinti čia ir dabar. Tai gal nesidarykit gėdos lygindamasis su tais, kurie aria su tais jūsų labai visokiais vaikais už varganus pinigus! Beje, siūlote pasitraukti? Nesulauksite! Aš kuriu Lietuvą, o ne jūs! Jus mes pakeisime, o mokytojai yra nepakeičiami!“ – nepasidavė mokytoja.

Tai gal nesidarykit gėdos lygindamasis su tais, kurie aria su tais jūsų labai visokiais vaikais už varganus pinigus!

Nesitraukė ir A. Skaistys: „Verkšlendami sukursite tik verksnių ir ištižėlių valstybę, kurią neturime teisės Lietuva vadinti. Mes – valstybės tarnautojai – kuriame Lietuvą pagal savo atvaizdą. O savo sapaliones apie lėšas iš kojinės – pasilikite sau ir neduok Dieve jūsų mokiniams“.

Galų gale A. Skaistys mokytojus išvadino broileriais. „Apsirengusi tautiniais rūbais netapsite didesne patriote nei broileriniai. Mano išugdytų patriotų yra nedaug, bet jie yra tikri, o tamstos mokytojos verksninių, matyt, jau kartų kartos yra“.

Į pedagogės pastabą, kad „šitas, ko gero, girtas rašinėja, įžeidinėja mokytojus, partietę, tyčiojasi iš mokytojų algų, visiškas dugnas. Screenus turiu, manau, bus įdomu rytoj platesnei visuomenei parodyt „valstybės tarnautojo“ veidą“ A. Skaitys reagavo pasiūlydamas visa tai parodyti „savo darbdaviams, gal jie „tamstos mokytojos“ blaivų veidelį pamatys...“

A. Skaisčio epitetai neprasprūdo pro akis kitiems komentuotojams: „Vyras, tapatinantis moteris su vištomis, turėtų būti tapatinamas su priešingos lyties paukščiu. Paliksiu galimybę atsakyti sau, kas tas paukštis“.

„O ir šiaip, jūsų kalbos ir pozicija, kuri išreiškiama įžeidimais ir žeminančiais epitetais, nedaro garbės jūsų apdovanojimams ir veiklai, kurią vykdėte anksčiau.

Jei sau pagarbos neturite, turėkite pagarbos apdovanojimams ir organizacijoms, kurių dalis buvote“, – pasibaisėjo valstybės tarnautojo ir politiko pareiškimais vienas internautų.

„Klausantis jūsų apima svetimos gėdos jausmas. Žemiau jau niekur“, – į A. Skaistį kreipėsi dar kita diskusijos dalyvė.

Konservatoriai atsiprašo

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) atsiprašo dėl Vilniaus tarybos nario A. Skaisčio žodžių apie mokytojus ir pažymi, kad jie neatspindi partijos pozicijos.

„A. Skaisčio žodžiai mokytojų atžvilgiu – įžeidūs ir niekaip neatspindintys TS-LKD vertybių ir pozicijos. Politikas, išsakęs tokius vertinimus, turi nedelsiant atsiprašyti visos mokytojų bendruomenės. Apgailestauju ir asmeniškai atsiprašau dėl tokių A. Skaisčio pareiškimų“, – penktadienį paskelbtame pareiškime cituojama TS-LKD pirmininko pavaduotoja, Seimo frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Konservatorė pažymi, kad „mokytojai, kaip ir bet kurie kiti mūsų piliečiai, turi teisę išsakyti savo lūkesčius streiko ar kitais civilizuotais būdais“.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga penktadienį surengė įspėjamąjį streiką reikalaudama nuo rugsėjo atlyginimus didinti 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 proc., klasėse mažinti mokinių skaičių ir kita. Nepavykus sutarti dėl reikalavimų iki rugsėjo pabaigos profesinė sąjunga ketina surengti ir didesnės apimties streiką.

Reikalavimus dėl mokytojų algų, mokinių skaičiaus klasėse bei kitų dalykų kelia ir Egidijaus Milešino vadovaujama Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga. Ji taip pat neatmeta galimybės streikuoti.

Premjerė Ingrida Šimonytė kartoja, kad atlyginimai pedagogams iki 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio bus keliami kitąmet, kaip įsipareigota partijų susitarime, dviem etapais – nuo sausio ir nuo rugsėjo, o dalis profesinės sąjungos reikalavimų, anot jos, yra neįgyvendinami.

Rašyti komentarą
Komentarai (169)

Kam rūpi tavo suknista,

runkeliška nuomonė,ministrės sutuoktini???Dar valdžiasnukių sutuoktiniai pradės mokyti..bl

ajajai...

skaistuoliai...

nu

gera porele - viena, gyvuliu ukio zootechnike o kitas priveligijuotas gyvuliu ukio kiaulinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS