Mirė Nepriklausomybės Akto signataras J. Beinortas | KaunoDiena.lt

MIRĖ NEPRIKLAUSOMYBĖS AKTO SIGNATARAS J. BEINORTAS

  • 5

Mirė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Julius Beinortas, trečiadienį pranešė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Jis Seimo ir savo vardu išreiškė užuojautą dėl politikos ir visuomenės veikėjo J. Beinorto netekties.

„Valstybės Nepriklausomybės pradžioje tokių žmonių, kaip Julius Beinortas, labai reikėjo. Tai šviesus, aukštos kultūros patriotas ir idealistas, vertinęs civilizuotas derybas“, – sako parlamento vadovas.

J. Beinortas 1988 metais buvo vienas iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Panevėžyje steigėjų, Steigiamojo suvažiavimo delegatas, Seimo narys, Panevėžio miesto tarybos narys, vėliau išrinktas Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos deputatu, Nepriklausomybės Akto signataras.

Jis taip pat buvo 1992-1996 ir 1996-2000 metų kadencijų Seimo narys.

J. Beinortas pernai buvo paskelbtas Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatu. Jis įvertintas už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą.

Reiškia užuojautas

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, politikos ir visuomenės veikėjo J. Beinorto artimiesiems.

„Valstybės Nepriklausomybės pradžioje tokių žmonių, kaip Julius Beinortas, labai reikėjo. Tai šviesus, aukštos kultūros patriotas ir idealistas, vertinęs civilizuotas derybas. Ne veltui prieš beveik metus už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą jam buvo įteiktas G. Petkevičiaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“. Dėkojame Juliui Beinortui už jo indėlį į mūsų laisvę“, – sako parlamento vadovas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Vyriausybės vardu taip pat reiškia užuojautą dėl Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro J. Beinorto mirties.

„Netekome Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, buvusio Seimo nario, visuomenės veikėjo, kuris galvojo apie Lietuvą ir nuoširdžiai dirbo jos labui. Istorijos atmintyje išliks šviesaus atminimo J. Beinorto nuopelnai ir darbai atkuriant bei įtvirtinant mūsų nepriklausomą valstybę, skleidžiant kilnias idėjas tiek Sąjūdžio veikloje, tiek nuosekliai rūpinantis Panevėžio krašto ir jo žmonių gerove“, – sako premjeras S. Skvernelis.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą Velionio artimiesiems, bičiuliams, bendražygiams ir visiems jį pažinojusiems. Linkiu stiprybės šią sunkią netekties valandą“, – rašoma Vyriausybės vadovo užuojautoje.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras J. Beinortas mirė vasario 13 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pilietis

Kažkaip nepasireiškes,nepažįstamas manau daugumai.Koks signataras jis jeigu jį ne visi pažįsta ,aktyvius signatarus pažįsta visi ,šito neprisimenam.

Rita

Nuoširdžiausia užuojauta žmonai ir giminaičiams. Ir doriems lietuviams, netekus iškilaus savo krašto žmogaus, „anais laikais“ gebėjusiam uždegrti meilę Tėvynei jaunimo krūtinėse liepsną. Jo dvasia, dabar laisva, gal tebekeliauja gimtinės takais, pašušvio pievomis, per grubias ražienas ir sladžią pievų rasą. Te gimtoni žemė būna jam gera. Pagarbiai, vėlokai sužinojusi, Rita Aleknaitė-Bieliauskienė

greta

panevežiui kliuvo daugiausia nuo tulpiniu ,prie tokio valdininko, antriems is eiles kauniečiams nuo daktaru,o dar ir klaipiedski išsiretino normaliai. Tai ačiū jums gerb.velioni ,kaip sakant ,už darba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS