Miškų tarnyba išduotų leidimų „Natura 2000“ kirtimams nenaikins: prašo teismo išaiškinimo | KaunoDiena.lt

MIŠKŲ TARNYBA IŠDUOTŲ LEIDIMŲ „NATURA 2000“ KIRTIMAMS NENAIKINS: PRAŠO TEISMO IŠAIŠKINIMO

  • 4

Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) įpareigojus atlikti poveikio vertinimo procedūras išduodant leidimus kirtimams „Natura 2000“ teritorijose, Valstybinė miškų tarnyba kreipėsi papildomo išaiškinimo dėl anksčiau išduotų leidimų – jie kol kas nebus naikinami.

„Valstybinė miškų tarnyba informuoja, kad kol laukiama teismo išaiškinimo, leidimai, išduoti iki 2023 metų gruodžio 6 dienos, nebus naikinami“, – penktadienį pranešė tarnyba.

LVAT gruodžio pradžioje galutinai nutarė, kad tvirtinant vidinės miškotvarkos projektą privaloma įvertinti planuojamų miškų kirtimų poveikio reikšmingumą jau veikiančioms ir būsimoms Europos ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorijoms.

Teismas pripažino, kad Valstybinės miškų tarnybos (VMT) direktoriaus įsakymas, patvirtinęs Ignalinos regiono valstybinių miškų vidinės miškotvarkos projektą, yra neteisėtas tiek, kiek buvo numatyti pagrindiniai miškų kirtimai įsteigtose ir potencialiose Europos ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorijose bei aplink jas.

Po šio sprendimo VMT paskelbė laikinai stabdanti kirtimus ne tik Ignalinos rajone, bet ir kitose „Natura 2000“ teritorijose.

Tarnyba taip pat informavo, kad nuo šiol išduodant leidimus bus prašoma pateikti poveikio aplinkai reikšmingumo išvadas iš Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, o miškų savininkai ir valdytojai privalės atlikti poveikio aplinkai vertinimą (PAV), jei bus nustatyta ši būtinybė.

„Natura 2000“ yra Europos Sąjungos (ES) specialių saugomų teritorijų tinklas, įkurtas 1992-aisiais siekiant išsaugoti vertingiausias Europos natūralias gamtines buveines, augalų bei gyvūnų rūšis ir jų buveines nepaisant valstybių sienų. Lietuvoje šios teritorijos užima apie 15 proc. šalies ploto.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nu

Parazitai taryboje užsiveisė. Nupurkšt reikėtų

Tautos balsas

Reikia desimtmeciui nustoti kirsti Lietuvos miskus. "Ministrui" apkalta ir byla.

Idomus

tas devizas! Duoti tik "natura" ir ne maziau 2000 !??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS