Mokytojai reikalauja ministrės atsistatydinimo – platina peticiją | KaunoDiena.lt

MOKYTOJAI REIKALAUJA MINISTRĖS ATSISTATYDINIMO – PLATINA PETICIJĄ

Peticiją su reikalavimu, kad ministrė Jurgita Petrauskienė, kaip nepateisinusi lūkesčių, praradusi švietimo bendruomenės ir visuomenės pasitikėjimą, nedelsdama atsistatydintų, trečiadienio rytą buvo pasirašę 2147 mokytojai.

Peticiją paskelbusi mokytoja Diana Meškauskienė pakvietė visuomenę solidarizuotis ir padėti pasiekti pozityvių pokyčių Lietuvos švietime.

„Mokytojų dienos proga vėl girdėjome daugybę patikinimų, koks svarbus Lietuvos ateičiai švietimas, kokia reikšminga mokytojo profesija bei kokia didelė ir svarbi pedagogų atsakomybė už Lietuvos vaikų ugdymą. Deja, šiandien tokie žodžiai nieko nereiškia. Realybė ir šiandieninė mokytojų bei švietimo darbuotojų situacija visiškai skiriasi nuo deklaruojamų šūkių ir pažadų. Todėl esame priversti kreiptis pagalbos į visuomenę“, - teigė ji.

Peticijoje pabrėžiama, kad šiandien mokytojai gyvena nežinioje dėl savo ateities ir perspektyvų, apkrauti papildomu biurokratizmu, nėra tikri net dėl savo kito mėnesio atlyginimų bei negali planuoti jokios ilgesnės savo asmeninės gyvenimo perspektyvos.

„Stengiamės, kad tai nepaveiktų mūsų santykių su vaikais ir jų ugdymu, tačiau šiandieninis chaosas švietimo sistemoje neišvengiamai atsiliepia mūsų savijautai ir darbo atmosferai“, - komentuoja mokytoja D. Meškauskienė.

Pasak peticijos autorės, pirmiausia, ko nori pasirašantys peticiją, kad pasikeistų valdžios požiūris į mokytojus.

„Pedagogų protestas Kaune tik dar sykį patvirtino, kad dabartinė švietimo ir mokslo ministrė nebeturi mokytojų bendruomenės pasitikėjimo. Įvestos naujos ir neišdiskutuotos reformos mokyklose pasėjo susipriešinimą, tarpusavio konkurenciją ir tik dar didesnį nerimą dėl ateities. Tai pakerta bet kokį pasitikėjimą švietimo sistema“, - pabrėžia peticijos autorė.

Peticijai pritariantys mokytojai ja aktyviai dalijasi ir socialiniuose tinkluose.

Peticiją galima rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Jūratė

PAGARBA ministrei.

Jūratė

Arba tie, kurie mokykloje turi išdirbti visas 8 val.

Judita

Peticiją, turbūt, parašė tie, kurie turi kelias pamokas, arba tie, kurie tikėjosi gauti keliais šimtais daugiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS