NATO kariai treniruosis ginti Suvalkų koridorių | KaunoDiena.lt

NATO KARIAI TRENIRUOSIS GINTI SUVALKŲ KORIDORIŲ

Šeštadienį pratybose Baltijos šalyse dalyvaujantys NATO kariai pradės operaciją, per kurią treniruosis ginti vadinamąjį Suvalkų koridorių. Juo krizės atveju Lietuvą, Latviją ir Estiją galėtų pasiekti sąjungininkų parama.

Kariniai veiksmai ties Suvalkų koridoriumi vyks dvi dienas, juose dalyvaus apie 1,5 tūkst. lietuvių, lenkų, britų ir amerikiečių karių.

Pasak Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų atstovo kapitono Donato Suchockio amerikiečių kariai treniruosis atsiimti koridorių iš jį okupavusių priešininkų.

„Kazlų Rūdoje dislokuotas Artimosios aviacijos brigados padalinys su orlaiviais treniruosis vykdyti infiltraciją ir oro atakas, kad neutralizuotų priešiškų pajėgų buvimą“, – BNS sakė karininkas.

Jo teigimu, Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai tuo metu treniruosis veikti Suvalkų koridoriuje priešo užnugaryje.

Kapitonas sakė, kad JAV kariai treniruosis atsiimti užimtus pagrindinius transporto mazgus ir strateginius objektus, kad „būtų padarytas laisvas koridorius atvykstančioms pajėgoms iš Lenkijos“.

Ši operacija bus tarptautinių pratybų „Karo kirtis 2017“ dalis.

Suvalkų koridoriumi vadinamas maždaug 100 kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožas, jis iš Vakarų ribojasi su Karaliaučiaus sritimi, o iš Rytų – su Baltarusija. Karo atveju jo užgrobimas užvertų NATO sąjungininkams sausumos kelią iki Baltijos šalių, todėl Suvalkų koridorių karybos ekspertai dažnai vadina Achilo kulnu.

GALERIJA

  • NATO kariai treniruosis ginti Suvalkų koridorių
  • NATO kariai treniruosis ginti Suvalkų koridorių
  • NATO kariai treniruosis ginti Suvalkų koridorių
  • NATO kariai treniruosis ginti Suvalkų koridorių
Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

tikro karo metu šitie gynėjai bėgdami kelnių nenulaikytų,todėl bepročiai gana girtis,o eikit pasigydykit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS