NATO naikintuvai praėjusią savaitę triskart lydėjo rusų orlaivius | KaunoDiena.lt

NATO NAIKINTUVAI PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ TRISKART LYDĖJO RUSŲ ORLAIVIUS

  • 1

Baltijos šalyse budintys NATO oro policijos naikintuvai praėjusią savaitę tris kartus kilo palydėti virš Baltijos jūros skridusių Rusijos orlaivių, tarp jų - ir bombonešių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Balandžio 18 dieną naikintuvai iš Šiaulių kilo atpažinti Rusijos karinių orlaivių, kurie pakilo iš Karaliaučiaus srities ir vėliau į ją grįžo. Orlaiviai skrido nepateikę skrydžių planų, išjungę radiolokacinius atsakiklius ir nepalaikė ryšio su skrydžių valdymo centrais. Rusų lėktuvų identifikuoti nepavyko.

Balandžio 21 dieną oro policijos naikintuvai iš Šiaulių ir Emario bazės Estijoje po kartą kilo palydėti rusų karinių orlaivių. Naikintuvai, pakilę iš Šiaulių Aviacijos bazės, identifikavo ir palydėjo du „Su-24“ fronto bombonešius, pakilusius iš Karaliaučiaus srities ir vėliau į ją grįžusius.

Tuo metu iš Emario bazės pakilę naikintuvai atpažino ir palydėjo du Rusijos strateginius bombonešius „Tu-22“, kurie skrido iš Rusijos pagrindinės dalies ir vėliau į ją grįžo.

Tiek „Su-24“, tiek „Tu-22“ skrido nepateikę skrydžių planų, išjungę automatinius atsakiklius ir nepalaikė ryšio su skrydžių valdymo centrais.

Baltijos šalių oro policijos misiją šiuo metu vykdo Ispanija ir Belgija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

meslas

kariniai lektuvai visi be atsakikliu.nato irgi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS