Naujovė: visuomenė bus informuojama apie statybos leidimų išdavimą | KaunoDiena.lt

NAUJOVĖ: VISUOMENĖ BUS INFORMUOJAMA APIE STATYBOS LEIDIMŲ IŠDAVIMĄ

Nuo šių metų sausio visuomenė turės daugiau galimybių gauti informaciją apie statomus statinius.

Tokią galimybę sudarė Seimas, priėmęs Statybos įstatymo pataisas.

Pagal nuo Naujųjų metų įsigaliojusias naujas nuostatas, visuomenė turės būti informuojama apie statybą leidžiančių dokumentų išdavimą, sudarant sąlygas jai stebėti statybos procesą ir įsitraukti į sprendimų priėmimą ginant savo teisę gyventi tinkamoje sveikatai bei gerovei aplinkoje.

Apie statybą leidžiančio dokumento išdavimą visuomenė bus informuojama statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje „Infostatyba“, paskelbiant statybą leidžiančio dokumento duomenis.

Iki šiol Statybos įstatyme nebuvo įtvirtinta pareiga informuoti visuomenę apie statybą leidžiančių dokumentų išdavimą. Todėl dažniausiai informacijos gavimas apie vykdomą statybą buvo sudėtingas ir ilgai trunkantis procesas.

Pagal įsigaliojusias įstatymo pataisas, statybą leidžiantis dokumentas bus laikomas išduotu ir galiojančiu, kai apie jo išdavimą informuojama visuomenė, t. y. statybą leidžiantys dokumento duomenys yra pirmą kartą paskelbiami.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Al

Tures informuoti ir BUS, ne tas pats.

...

... ir šalia bus nurodytas 'vokelio' dydis?..

Renata Sen.

o kokiu būdu bus informuojama?Ant savivaldybės hole esančios skelbimų lentos iškabinsite ar tik portale kurį žmogus gyvenantis planuojamų statybū vietoje, galės kažkaip ,,atsikasti" iš internetinio šlamšto krūvos? Tokios skelbimo priemonės yra tas pats kas mirusiam kompresas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS