Neabejingas šeimas kviečia padovanoti dieną Ukrainos vaikams | KaunoDiena.lt

NEABEJINGAS ŠEIMAS KVIEČIA PADOVANOTI DIENĄ UKRAINOS VAIKAMS

  • 2

Laisvė – tai atsakomybė ir galimybė padėti savo artimui. Remdamiesi šiomis humanistinėmis vertybėmis Lietuvos-Ukrainos vystomojo bendradarbiavimo projekto „Parama nuo konflikto nukentėjusiems Rytų Ukrainos regionams švietimo srityje: Kelyje į pokyčius“ organizatoriai kviečia visus neabejingus Lietuvos piliečius į savo šeimą vienai dienai priimti moksleivius iš neramių Rytų Ukrainos regionų.

Spalio 10–17 dienomis Vilniuje viešės 20 moksleivių iš Donecko srities. Tai jau paskutinė – trečioji paauglių grupė iš Ukrainos su Europa ir jos vertybėmis susipažįstanti Lietuvoje. Praėjusios viešnagės mūsų šalyje metu svečiai lankėsi Seimo Rūmuose eksponuojamoje fotografijų parodoje, skirtoje 1991 m. sausio 13-osios įvykiams atminti. Po jos viena ukrainietė sakė: „Stebėdami šią parodą puikiai supratome, kodėl Lietuviai mus taip nuoširdžiai palaiko mūsų kovoje dėl laisvės. Juk jie patys visa tai išgyveno“. Projekto organizatoriai ragina nepamiršti savo šalies istorijos, palaikyti Ukrainos gyventojus neramiu jų šaliai laikotarpiu ir kviečia visas neabejingas ir demokratiškas šeimas, auginančias 12-17 metų amžiaus vaikus, priimti vienai dienai (spalio 15-ąją) į savo namus po 2 ar daugiau ukrainiečių moksleivių.

Tikimasi, kad geranoriški Lietuvos piliečiai per vieną dieną (be nakvynės) parengs svečiams aktyvią programą, kurios metu parodys, kaip jie leidžia savaitgalius, pavaišins jaunuosius ukrainiečius lietuviškais ar tiesiog jaunimo mėgstamais valgiais, padės svečiams geriau pažinti Lietuvą. Didžiausias Donecko srities moksleivių troškimas – susipažinti su bendraamžiais Lietuvoje ir pamatyti, kaip jie gyvena, mokosi bei užmegzti santykius tolesniam bendravimui. Lietuvos vaikų ir jaunimo centro darbuotojai kviečia išpildyti vaikų svajones ir padovanoti jiems įsimintinas akimirkas iš mūsų šalies.

Visos šeimos, kurios nori ir gali priimti moksleivius iš Rytų Ukrainos, kviečiamos iki 2016 m. spalio 11 d. kreiptis į projekto vadovę Jolantą Markevičienę el. paštu Jolanta.Markeviciene@lvjc.lt arba tel. 852725319, 868769703 ir užpildyti paraiškos formą. Daugiau informacijos http://lvjc.lt/projektas/padekime-Ukrainos-vaikams-pazinti-Lietuva/

Gairės: karas Ukrainoje, vaikai, pramogos vaikams
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čiubaka

Fašistams tikrai nepadėsiu

DJ

Ukrainai nukentėjusiai nuo Rusijos veiksmų reikia padėti visais aspektais tame tarpe ir sugrąžinti savo teritorijas visas !. Todėl sankcijos Rusijai privalo būti dar riebesnės ir pastovios, ne terminuotos kol Rusija neateis į protą pagaliau !.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS