Nepritaria siūlymui pacientams kompensacijas mokėti iš specialaus fondo | KaunoDiena.lt

NEPRITARIA SIŪLYMUI PACIENTAMS KOMPENSACIJAS MOKĖTI IŠ SPECIALAUS FONDO

  • 0

Vyriausybė posėdyje trečiadienį išsakė nepritarimą siūlymui, kad pacientui žala nenustatinėjant mediko kaltės būtų kompensuojama iš specialaus fondo.

Dar praėjusios kadencijos parlamentarų registruotos pataisos numato, kad būtų kuriamas fondas, kurio lėšomis būtų mokamos tokios kompensacijos.

Šiam projektui nepritarimą buvo išsakiusi dar buvusi Vyriausybė. Tuomet argumentuota, kad nebus pasiektas uždavinys užkirsti kelią gynybinei medicinai, kadangi teisės aktuose numatyta regreso teisė į žalą padariusį asmenį. Be to, aiškinta, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšos negali būti naudojamos naujam fondui.

Kaip trečiadienį posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Vyriausybė pati parengs siūlymus dėl žalos atlyginimo nukentėjusiems pacientams.

„Primenu, kad Vyriausybės priemonių plane 2018 metai numatyti, kada turi būti parengtas mechanizmas. Šitas siūlomas mechanizmas tikrai yra biurokratinis, didinantis administracinę naštą ir sąnaudas“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Dabar sprendimą dėl žalos sveikatai atlyginimo priima teismas, remdamasis Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisijos išvada.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS