Nuo liepos dviratininkai privalės dėvėti specialią liemenę | KaunoDiena.lt

NUO LIEPOS DVIRATININKAI PRIVALĖS DĖVĖTI SPECIALIĄ LIEMENĘ

  • 7

Seimas nepritarė siūlymui vėlesniam laikui nukelti nuo liepos įsigaliojančius reikalavimus dviratininkams privalomai dėvėti specialią liemenę.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos, kuriomis papildomi reikalavimai būtų nukelti kitų metų sausiui, po svarstymo atmestos. Atmesti projektą pasiūlė pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Seimo anksčiau priimtos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos numato, kad nuo liepos dviratininkai važiuodami keliu privalės dėvėti ryškiaspalvę liemenę su atšvaitais, nepilnamečiams dviratininkams bus privalomas šalmas.

Taip pat numatoma, kad dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu, nurodoma, nustatomi papildomi reikalavimai dėl dviračio žibintų.

Papildomus reikalavimus atšaukti siūlė liberalai. Pasak jų, reikalavimas šviesiu paros metu dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais ar dviračio priekyje įjungti baltos šviesos žibintą, o gale – raudoną, yra absurdiški.

„Jeigu Lietuva nepanaikintų perteklinių reikalavimų, taptume pirmoji valstybė pasaulyje, įteisinusi prievolę dviratininkams bet kuriuo paros metu dėvėti liemenes arba visada laikyti įjungtus priekinius ir galinius dviračio žibintus. Europos dviratininkų federacijos duomenimis, visose Europos Sąjungos šalyse ir daugumoje išsivysčiusių pasaulio valstybių tai yra privaloma tik tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui“, – yra sakęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

debilam runkeliam

pasaulyje zmones vazineja su liemenem ir neverkia, o jus geriau dveskit is pasiutimo degradai

nu

tai kurio seimuno svogeris suka ta liemeniu bizni???

;]]

o tai jei as su lempom vaziuoju, tai irgi liemenes reikia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS