Olimpiečiams – dovanos iš prezidentės rankų | KaunoDiena.lt

OLIMPIEČIAMS – DOVANOS IŠ PREZIDENTĖS RANKŲ

  • 6

Pietų Korėjoje viešinti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė olimpiniame Pjongčango kaimelyje aplankė šalies žiemos olimpinių žaidynių delegaciją.

Mūsų šalies atletams iš Lietuvos atvežusi savo bičių sunešto medaus, juodos duonos ir saldainių, valstybės vadovė linkėjo jiems stiprybės varžybose, rašoma Prezidentūros pranešime.

Pasak Prezidentės, šalies žiemos atletams tenka ypatingas vaidmuo – kovoti už Lietuvą tada, kai ji švenčia savo 100 metų gimtadienį. Čia plevėsuojanti trispalvė – žinia apie Lietuvą visam pasauliui. Valstybės vadovė palinkėjo sportininkams šalies vėliavą nuolat nešiotis ir savo širdyse.  

Prezidentė taip pat pagerbė sportininkę Vidą Vencienę, kuri lygiai prieš 30 metų Kalgario žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso ir bronzos medalius. Sportininkė vis dar dirba su olimpiečiais ir yra olimpinės delegacijos narė.

Šių metų žiemos olimpinėse žaidynėse, kurios vyksta jau 23 kartą, dalyvauja 9 Lietuvos sportininkai: 4 biatlonininkai, 3 slidininkai ir 2 kalnų slidininkai. Valstybės vadovės teigimu, nors Lietuvos delegacija ir nėra didelė, svarbiausia, kad kiekvienas jos narys atiduotų visas savo jėgas, garbingai ir sąžiningai kovotų už savo šalį ir leistų kuo ilgiau plevėsuoti mūsų trispalvei.  

Lietuva – „Samsung“ akiratyje

D. Grybauskaitė susitiko su vienos didžiausių pasaulyje technologijų kompanijų „Samsung“ viceprezidentu Won-kyong Kimu ir padalinio Baltijos šalims vadovu Byung Hee Choi. Susitikime aptartos investicijų galimybės Lietuvoje kuriant mokslinių tyrimų ir inžinerijos centrus, gamybos padalinius.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva yra pelnytai užsitarnavusi didžiausių užsienio investuotojų pasitikėjimą. Palankios sąlygos verslui, itin kvalifikuoti ir talentingi darbuotojai, įdirbis pažangiausių skaitmeninių, komunikacijos, finansinių technologijų srityse – tai Lietuvos stiprybė, kurią jau atrado tokios kompanijos kaip „Barclays“, „Nasdaq“, „Uber“, „Continental“ ir kitos. Jos gali pasitarnauti ir „Samsung“.

Pasaulio banko vertinimu, Lietuva užima 16 vietą pasaulyje pagal sudarytas palankias sąlygas verslui, aplenkdama tokias valstybes kaip Airija, Vokietija, Šveicarija. Lietuva yra tarp globalių lyderių pagal išvystytą informacinių ir komunikacijos technologijų infrastruktūrą – turime greičiausią pasaulyje šviesolaidinį internetą, plačiausią Europoje 4G mobilųjį ryšį. Lietuviški lazeriai, kurie jau gerai žinomi Pietų Korėjoje, naudojami 90-yje iš 100 stipriausių pasaulio universitetų. Lietuva taip pat tampa regiono gyvybės mokslų ir finansinių technologijų centru.

Susitikime taip pat aptartos „Samsung“ iniciatyvos skatinti vaikų skaitmeninius įgūdžius, kiti verslo socialinės atsakomybės projektai.

„Samsung“ yra antra didžiausia technologijų įmonė pasaulyje, turinti daugiau nei 300 tūkstančių darbuotojų 79 pasaulio šalyse. „Samsung“ yra įkūrusi 34 mokslinių tyrimų centrus, į kuriuos vien 2016 m. investuota 13 mlrd. JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pagarba

Ir mes, kartu su prezidente,didžiuojamės mūsų sportininkais

DOVANOS IOŠ JOS RANKŲ...

APSIVEMČIAU...

idomu

uz kokias babkes europos snoro ar sodros?....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS