Orai: gūsingas vėjas žada permainas | KaunoDiena.lt

ORAI: GŪSINGAS VĖJAS ŽADA PERMAINAS

Artimiausiomis dienomis siaus gūsingas vėjas. Jis atpūs tai vėsesnius, tai šiltesnius orus, kurie atneš atitinkamus kritulius – sniegą arba lietų. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Pirmadienį numatomi vėjuoti orai, šiaurės vakarų vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s. greitį. Pajūryje įdienojus vėjas sustiprės iki 22–27 m/s. Iš šiaurinių rajonų vešis šaltesnis oras, jį lydės nedidelis lietus.

„Pajūryje lietūs bus stipresni, o vakarėjant lietų keis šlapdriba. Dienos temperatūra beveik nesiskirs nuo nakties – daug kur svyruos apie 3–4 laipsnius, pajūryje – apie 5–7 laipsnius“,  – pasakojo sinoptikė.

Antradienį šiaurės vakarų vėjas truputį rims, naktį dar daug kur jo gūsiai sieks 15–19 m/s, pajūryje jie bus 20–24 m/s greičio. Dieną stipresni vėjo gūsiai išliks rytiniuose rajonuose ir prie jūros. Naktį atkeliaus sausesnis oras, jau bus pragiedrulių. Rytiniuose rajonuose gali iškristi negausi šlapdriba ar silpnas sniegas. Gausesni krituliai numatomi pajūryje.

Naktį iš pirmadienio į antradienį temperatūrai nukritus iki 0 ar žemiau, gali susidaryti plikledis. Žemiausia nakties temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Pajūryje bus apie 4–6 laipsnius šilumos. Dieną temperatūra sieks nuo 3 iki 6 laipsnių.

Trečiadienį vėl atkeliaus drėgnesnis ir šiltesnis oras. Naktį rytiniuose rajonuose bus apie 0 laipsnių, gali pasnigti. Dieną sniegą keis nedidelis lietus, temperatūra dieną kils iki 6–11 laipsnių.

Ketvirtadienį bus labai lietingi, bet palyginti šilti orai. Daug kur pūs stiprus pietvakarių vėjas. Nakties temperatūra svyruos tarp 5–10 laipsnių, dieną bus apie 9–11 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS