Orai: laukia itin nemalonus pirmadienis | KaunoDiena.lt

ORAI: LAUKIA ITIN NEMALONUS PIRMADIENIS

  • 1

Sekmadienis ir pirmosios dvi darbo savaitės dienos bus vėsios, lietingos ir vėjuotos. Ypač nemalonūs orai bus pirmadienį. Tačiau trečiadienį orai turėtų pagerėti.

Kaip LRT RADUIJUI sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, sekmadienį daugelyje rajonų palis, vietomis sugriaudės ir perkūnija. Intensyvesni lynojimai labiausiai tikėtini vakariniame šalies pakraštyje ir rytiniuose rajonuose. Rytų Žemaitijoje ir centriniuose šalies regionuose lankysis trumpalaikiai ir nelabai gausūs lietūs. Vyraus pietinių krypčių stiprokas vėjas, jo gūsiai pajūryje sieks 15–17 m/s greitį. Temperatūra kils iki 15–19 laipsnių šilumos.

„Pirmadienis ir antradienis niekuo nenudžiugins. Pirmadienį numatomi itin lietingi, vėjuoti ir vėsūs orai. Intensyvesnio ir gausesnio lietaus jau sulauks daugelis rajonų, o mažesnis lietaus kiekis teks nebent pajūriui ir Vakarų Žemaitijai.

Dieną vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų. Jis plukdys į Lietuvą vėsesnį orą ir bus gana stiprus, gūsiai stiprės iki 15–19 m/s. Temperatūra naktį iš sekmadienio į pirmadienį kris iki 7–12 laipsnių šilumos, dieną oras tešils iki 13–18 laipsnių“, – prognozavo M. Kirkliauskaitė. 

Antradienį, pasak sinoptikės, lietaus intensyvumas šiek tiek sumažės, tarpai tarp lynojimų pradės didėti, bet diena vis dar bus niūroka ir vėsi. Žvarbaus šiaurės vakarų vėjo gūsiai neturėtų rimti. Jie vietomis vis dar sieks 15–19 m/s. Dienos temperatūra taip pat neturėtų keistis – 13–18 laipsnių šilumos.

„Situacija pradės gerėti tik nuo trečiadienio. Trumpai palis dar daugelyje rajonų, bet lietaus kiekis jau bus visai nedidelis. Turėtų nurimti ir vėjas. Jis pasisuks iš šiaurės rytų. Ir atsiradus pragiedrulių, saulė galės įšildyti orą bent keliais laipsniais daugiau – temperatūra turėtų siekti 15–19 laipsnių“, – LRT RADIJUI kalbėjo M. Kirkliauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na

kazka cia susimovet su tais orais, jau 15val, lauke saule...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS