Orai: panašu, jog įvyks Kalėdų stebuklas – per šventes turėsime sniego | KaunoDiena.lt

ORAI: PANAŠU, JOG ĮVYKS KALĖDŲ STEBUKLAS – PER ŠVENTES TURĖSIME SNIEGO

  • 1

Po ramesnio ketvirtadienio į šalį vėl atkeliaus sniegas, tad pasiruoškite, nes eismo sąlygos bus sudėtingos.

Savaitgalį taip pat sulauksime kritulių, dažniausiai mišrių, nes temperatūra kils aukščiau, vietomis ji bus teigiama. Visgi, sniego gražiausioms metų šventėms tikrai turėtų likti. Ateinančios savaitės pradžioje šalčio gniaužtai ir vėl sustiprės. Vyraujant permainingiems orams keliuose patartina imtis didžiausių atsargumo priemonių, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių.

Šiandien šalyje vyraus ramūs ir šaltoki orai. Vietomis pasirodys vos viena kita snaigė, pūs žvarbus pietryčių krypties vėjas, dėl kurio lauke bus gerokai šalčiau. Jutiminė temperatūra gali būti dvigubai didesnė nei rodo termometrai, tad eidami laukan apsirenkite tinkamai. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie –6, Kaune apie –5 laipsnius šalčio. Prie jūros vyraus –3 laipsnių šaltukas.

Penktadienį į šalį atkeliaus sniegas, tad vėl netrūks iššūkių keliuose. Šaltis atlėgs. Naktį krituliai pirmiausiai pasieks pietinius, pietvakarinius šalies rajonus ir sparčiai apims visą šalį. Temperatūra svyruos tarp –6–2 laipsnių. Dienos metu taip pat daugelyje vietovių snigs, šals mažiau nei ketvirtadienio dieną. Vilniuje ir Kaune bus apie –3, Šiauliuose ir Panevėžyje apie –4 laipsnius šalčio. Prie jūros šals iki –2–1 laipsnio.

Šeštadienį orai sušvelnės dar labiau, daug kur numatomi krituliai. Naktį snyguriuos, temperatūra svyruos nuo –4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Dienos metu daug kur bus apie 0–2 laipsnius šilumos, vietomis kraštiniuose šiauriniuose ir rytiniuose šalies rajonuose išsilaikys –2 laipsnių šaltukas. Dieną numatomi mišrūs krituliai, bus slidu, vietomis sniegas gali aptirpti.

Sekmadienį suksis gūsingas šiaurės vakarų, vakarų krypties vėjas. Pamažu šaltis stiprės. Naktį daugelyje rajonų snigs, šals iki –5–0 laipsnių, bus slidu. Dienos metu protarpiais pasirodys nedidelės snaigės, daug kur spaus –3–0 laipsnių šaltukas, tik pajūryje išsilaikys 1–2 laipsnių šiluma. Vakarėjant oras sparčiai atšals, formuosis plikledis.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje į šalį veršis didesnis šaltis, protarpiais pasnigs. Neigiama temperatūra laikysis ne tik naktimis, bet ir dienomis. Naktimis kai kur gali atšalti ir iki –11 laipsnių. Panašu, kad šiais metais didesnėje šalies dalyje Kalėdos bus baltos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

WWW

Valio! Turetume tikras Kaledas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS