Orai: pasitinkant rugsėjo pradžią aulinių ir skėčių neprireiks | KaunoDiena.lt

ORAI: PASITINKANT RUGSĖJO PRADŽIĄ AULINIŲ IR SKĖČIŲ NEPRIREIKS

  • 0

Paskutinėmis vasaros dienomis temperatūra pakils aukščiau, tačiau penktadienį ramius ir saulėtus orus sujauks per šalį keliausiantys lietaus debesys.

Pirmąjį rudens savaitgalį gausių kritulių nenumatoma, visgi, vietomis truputį dar palis. Gera žinia ta, jog atvėsti neskubės – vyraus maloni šiluma.

Šiandien šalyje danguje sukinėsis tai didesni, tai mažesni debesys, vos kai kur galimas šlakelis lietaus. Pūs silpnas pietinių krypčių vėjas, o danguje dažnai pasirodys saulė, tad diena bus maloni. Dienos metu Vilniuje, Šiauliuose ir pajūryje oras sušils iki 21 laipsnio. Kaune ir Panevėžyje vyraus 22 laipsnių šiluma.

Penktadienio naktį ir rytą vietomis matomumą mažins rūkas. Antroje nakties pusėje vakariniuose ir pietvakariniuose šalies rajonuose palis. Dienos metu krituliai numatomi jau daug kur, saulę paslėps debesys. Pūs juntamesnis pietinių krypčių vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje dieną oras sušils iki 21–22 laipsnių. Šiaulių apylinkėse ir prie jūros bus apie 19–20 laipsnių šilumos.

Šeštadienį, rugsėjo 1-ąją, išsilaikys panaši šiluma. Numatomas nepastovus debesuotumas, vietomis galimas negausus ir trumpas lietus. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Nakties metu numatoma 10–16 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje oras šils iki 22, Kaune ir Panevėžyje iki 23 laipsnių. Šiauliuose bus apie 21, pajūryje apie 20 laipsnių šilumos.

Sekmadienį be didesnių pokyčių. Vietomis, daugiausiai vakarinėje šalies dalyje galimas nedidelis lietus. Naktį temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių. Dieną Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 21, Kaune ir Panevėžyje apie 22 laipsnius šilumos. Pajūryje oras šils iki 20 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje rugsėjis pamalonins šiluma. Pagal dabartinius duomenis, temperatūra kils aukščiau nei savaitgalį ir vietomis gali pasiekti 25 laipsnius šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS