Paplūdimių gelbėtojai susirungs čempionate | KaunoDiena.lt

PAPLŪDIMIŲ GELBĖTOJAI SUSIRUNGS ČEMPIONATE

Palangoje ketvirtadienį vyks Baltijos jūros gelbėtojų čempionatas. Šis renginys pajūryje organizuojamas aštuntą kartą. Šiemet tikimasi sulaukti ne tik Lietuvos gelbėtojų komandų, bet ir svečių iš kitų šalių.

Įvyks bet kokiu oru

Baltijos jūros gelbėtojų čempionatas prasidės 11 val. prie Palangos centrinės gelbėjimo stoties, esančios Žvejų gatvėje. Pabrėžiama, kad varžybos įvyks bet kokiu oru.

Kartą šį čempionatą jau teko nukelti. Planuota, kad jis įvyks pirmadienį, tačiau datą teko pakoreguoti dėl savaitgalį praūžusios audros, užimtumo.

Baltijos jūros gelbėtojų čempionate tiksliai dalyvaus keturios komandos – Palangos, Neringos. dvi Klaipėdos – Smiltynės ir Melnragės–Girulių.

Lietuvos profesionalių gelbėtojų vandenyje federacijos prezidentas, Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas tvirtino, kad tikimasi sulaukti svečių ir iš kitų Baltijos šalių.

Rungtys išlieka panašios

Palangoje susirinkę gelbėtojai jėgas išmėgins aštuoniose rungtyse. Visos jos susijusios su gelbėtojų darbu. Dalyviai turės pademonstruoti ne tik savo vikrumą, fizinį pasirengimą, bet ir skęstančiųjų gelbėjimo įgūdžius.

Gelbėtojai varžysis bėgimo, plaukimo, asmens transportavimo rungtyse. Bus vertinama, kaip jie geba suteikti pirmąją pagalbą, gaivinti skęstantįjį.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad čempionato rungtys kasmet būna panašios, keičiasi nežymiai.

Svarbiausia buvimas kartu

Baltijos jūros gelbėtojų čempionatas bus surengtas aštuntą kartą. Šis renginys jau tapo tradiciniu.

Pirmą kartą šia čempionatas vyko Klaipėdoje. Būtent uostamiesčio paplūdimiuose dirbantys gelbėtojai ir buvo renginio iniciatoriai.

Iš pradžių varžybos buvo surengtos tarp vietos gelbėtojų, vėliau renginys išplėstas. Dalyvauti pakviesti Palangos ir Neringos gelbėtojai.

A.Siakki džiaugėsi, kad gelbėtojų čempionatas tapo tradiciniu ir visų laukiamu renginiu.

„Tai ir varžybos, ir šventė, ir proga pabendrauti vieniems su kitais, susipažinti, pamatyti kitų pajėgumus, parodyti save, pasisemti patirties iš kolegų. Tikslas tikrai nėra konkuruoti tarpusavyje ar laimėti, nors tai ir smagu. Svarbiausia praleisti laiką kartu, gera nuotaika“, – tvirtino pavaduotojas.

Sulaukia poilsiautojų susidomėjimo

A.Siakki taip pat atkreipė dėmesį, kad tokie renginiai padeda gelbėtojams gerinti įgūdžius. Uostamiesčio gelbėtojai nuolat organizuoja ir tam skirtus mokymus.

Kasmet Baltijos jūros gelbėtojų čempionatas rengiamas vis kitame mieste. Praėjusias metais renginys vyko Nidoje, kitąmet visi bus laukiami Klaipėdoje.

„Ratas apsisuks“, – teigė pavaduotojas.

Baltijos jūros gelbėtojų čempionatas kasmet sulaukia ir didelio paplūdimyje laiką leidžiančių poilsiautojų dėmesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS