Pasus nemokamai gaus daugiau nuo okupacijos nukentėjusių žmonių | KaunoDiena.lt

PASUS NEMOKAMAI GAUS DAUGIAU NUO OKUPACIJOS NUKENTĖJUSIŲ ŽMONIŲ

  • 3

Vyriausybė pritarė siūlymui rezistencijos dalyvius, kurie turi kario savanorio ar laisvės kovų dalyvio teisinį statusą, taip pat politinius kalinius bei tremtinius atleisti nuo valstybės rinkliavos už tapatybės kortelės arba paso išdavimą ar keitimą, leidimo gyventi Lietuvoje, asmens be pilietybės kelionės dokumento bei vizos išdavimą ir pratęsimą.

Tai numatančias Rinkliavų ir Konsulinio įstatymų pataisas pateikė Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėniėnė. Iki šiol minimos mokestinės lengvatos taikomos tik piliečiams, kurie turi nuo okupacijų nukentėjusio-represuoto asmens teisinį statusą.

Be kita ko, Vyriausybė pasiūlė šias lengvatas taikyti ir buvusiems beglobiams vaikams, Afganistano karo dalyviams bei kitiems nukentėjusiems asmenims.

Jei visoms nuostatoms pritartų Seimas, mokestinių lengvatų gavėjų padaugėtų nuo 34 iki 58 tūkstančių asmenų, teigia Vyriausybė. Per metus iš biudžeto tam reikėtų skirti nuo 77 iki 150 tūkstančių eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomone.

Manau ,kad AS nukentejau nemaziau nuo karo pasekmiu gyvenime.Tevas mire pokari nuo persalimo,senelis mire Sirbire.Dedes neje i Rusijos armija isdavikui isdavus buvo susaudyti.Susikurus kolukiam atimti gyvuliai.Gyvenk kaip nori mamai su dviem mazais vaikais.Pasalpu niekas nedave.Tai ar nenukentejome daugelis tik niekas to neiformino.Noriu paso nemokamai ir daugiau nuolaidu gyvenimui.

...

O kaip su nukentėjusiais Ukrainos fronte? :s

Geras

O kas mokes uz juos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS