Pavasarį vyksiančiose karinėse pratybose bus išbandomas komendantūrų pasirengimas | KaunoDiena.lt

PAVASARĮ VYKSIANČIOSE KARINĖSE PRATYBOSE BUS IŠBANDOMAS KOMENDANTŪRŲ PASIRENGIMAS

  • 0

Pavasarį vyksiančiose Lietuvos kariuomenės „Perkūno griausmas 2024“ pratybose bus išbandomas komendantūrų pasirengimas.

Kaip penktadienį pranešė kariuomenė, pratybose Lietuvos kariuomenės vadovavimo elementai kartu su sąjungininkais, ginkluotosiomis pajėgomis ir karo metu priskiriamomis institucijomis treniruosis planuoti bei įgyvendinti valstybės ginkluotos gynybos planuose numatytas užduotis.

Viena iš pratybų sudedamųjų dalių – gegužės mėnesį vyksiančios pratybos „Perkūno bastionas 2024“, pagal kurių scenarijų Vilniaus ir Kauno regionuose paskirti karo komendantai su komendantiniais vienetais bus integruoti į savivaldybių struktūrą.

Anot pranešimo, karo komendantai su priskirtais struktūriniais vienetais kartu su savivaldybių administracija ir savivaldybėse veikiančiomis institucijomis treniruosis atlikti numatytas procedūras mobilizacijos ir valstybės ginkluotos gynybos atveju.

Pagal Seime svarstomą projektą dėl karo komendantūrų įteisinimo, karo komendantūra būtų valstybės institucija su patvirtinta struktūra, kuri remtų karo komendantą, teikdama jam pasiūlymus, administruodama žmogiškųjų išteklių kaitą komendantiniame vienete ir užtikrindama kitų ginkluotųjų pajėgų vado karo komendantui skirtų užduočių vykdymą. Komendantūros turėtų karo komendantams pavaldžius vienetus, sudarytus iš rezervo karių, komendantinių šaulių, kitų apmokytų žmonių.

Pasak kariuomenės, taip pat planuojama įgyvendinti didelio masto mobilizacijos pratybas, pakviečiant aktyviojo rezervo karius atlikti kartotinius mokymus Lietuvos kariuomenės vienetuose.

Lietuvos kariuomenės kariai iš anksto susisieks su aktyviojo rezervo kariais ir informuos apie tolimesnes procedūras.

Balandžio ir gegužės mėnesiais vyksiančios pratybos „Perkūno griausmas 2024“ yra skirtos planuoti ir tobulinti valstybės ginkluotos gynybos organizavimą, ginkluotoms pajėgoms veikiant savarankiškai, sąveikaujant su ginkluotosiomis pajėgomis, karo metu priskiriamomis institucijomis ir sąjungininkų pajėgomis.

Jos vyks lygiagrečiai su šių metų didžiausiomis NATO pratybomis „Steadfast Defender 2024“.

GALERIJA

  • Pavasarį vyksiančiose karinėse pratybose bus išbandomas komendantūrų pasirengimas
Lietuvos kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS