Pianistei M. Rubackytei-Golay numatoma skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją | KaunoDiena.lt

PIANISTEI M. RUBACKYTEI-GOLAY NUMATOMA SKIRTI PIRMOJO LAIPSNIO VALSTYBINĘ PENSIJĄ

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatei pianistei Mūzai Rubackytei-Golay (M. Rubackytei-Golė) numatoma skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją.

Pensija menininkei būtų skiriama nuo vasario 1 dienos, numatoma Vyriausybės nutarimo projekte. Pirmojo laipsnio valstybinė pensija nuo sausio 1-osios siekia 289,4 euro.

Sulaukę pensinio amžiaus pirmojo laipsnio valstybinę pensiją gali gauti Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai. Ją skiria Vyriausybė pagal valstybinių pensijų skyrimo komisijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teikimą.

64-erių M. Rubackytė-Golay yra pianistė, profesorė, nuo 1978 metų su pertraukomis dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje su žymiais simfoniniais orkestrais, rengia solo koncertus prestižinėse koncertų salėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Praeivis

Mūza Rubackytė į Lietuvos valst. Konservatoriją įstojo 1973 metais. Tame pačiame kurse mokėsi ir Gintautas Kėvišas, Arūnas Šlaustas, Andrius Vasiliauskas bei kiti iškilūs muzikantai. Jei Mūza Rubackytė iš tikrųjų gimusi 1959 metais, į konservatoriją turėjo įstoti būdama 14 metų, kas yra visiška nesąmonė. Tai galėtų patvirtinti ir krūva jos buvusių kursiokų, dabar gyvenančių tiek Kaune, tiek ir Klaipėdoje. O apie tokio dydžio pensiją padorioje valstybėje būtų gėda net užsiminti, ne tai kad girtis ir afišuoti.

O tai

Kremliaus chalopo brazovskio politbandžiai, dergę ir kenkę, bet ne garsinę Lietuvą, ar ne didesnės gauna ? Vien broliui kokią buvo parūpinęs.

Anonimas

NUSIBODO IŠLAIKYTI VISOKIUS GARSINTOJUS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS