Plungėje pradedamas statyti ilgai lauktas tunelis | KaunoDiena.lt

PLUNGĖJE PRADEDAMAS STATYTI ILGAI LAUKTAS TUNELIS

Plungėje šeštadienį pradedamas statyti tunelis po miestą į dvi dalis skiriančia geležinkelio pervaža. Jį pastačius, padidės eismo saugumas, sumažės transporto spūsčių,  gyventojams bus patogiau judėti mieste. Darbų pradžios ceremonijoje dalyvaus ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Plungės rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Bagužis teigia, kad pervažos problema jau įsisenėjusi ir gyventojai nekantriai laukiai tunelio.

„Ta pervaža jau 50 metų problema, nes žmonės, norėdami patekti iš vienos miesto dalies į kitą, turėdavo pervažiuoti pervažą, niekada nežinodavai, kokiu laiku traukiniai važiuoja, laukti, neaišku, kiek. Sukeldavo didelių nepatogumų. Aktyviai pradėjome kalbėti prieš 15 metų. Visi plungiškiai džiaugiasi, kad pagaliau pavyko vieną iš esminių problemų išspręsti tuneliu“, – BNS sakė G. Bagužis.

Darbus per 18 mėnesių – iki 2019 metų pabaigos – už 5,85 mln. eurų atliks konkursą laimėjusi bendrovė „Latvijas tilti“ kartu su partneriais „Eurovia Lietuva“ ir „Plungės Lagūna“. Europos regioninės plėtros fondas projektui skirs  5,79 mln. eurų. Pasak G. Bagužio, ES parama jau užsitikrinta.

Jo teigimu, prie projekto prisidės ir „Lietuvos geležinkeliai“.

„Kiek iš geležinkelių (kokia investicijų suma – BNS), negaliu pasakyti. Jie turės persikelti iš vienos pusės į kitą, perreguliuoti eismą, jiems irgi nemažai darbų“, – BNS teigė administracijos vadovas.

Plungės Dariaus ir Girėno gatvėje esanti pervaža sutampa su rajoniniu keliu Truikiai–Prūsaliai.

Lietuvos automobilių kelių direkcija teigia, kad bus įrengtas tunelinis viadukas po geležinkeliu, pėsčiųjų takai ir šaligatviai, šviesoforas, be to, autobusų stoties teritorijoje planuojama įrengti 42 vietų lengvųjų automobilių ir 8 autobusų stovėjimo aikštelę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Gal geriau gelžkelį po žeme paslėpt?

cermonijos

tai 18 A oligarchine atgevyna nes privalo iteisinti o po to atidaryti asmenys atsakingi uz darbu technologija ir igyvendinima tai inzinieriai o ne biurokratinis elitas kuris privalo rupintis savo sferos darbais ir nepropuoguoti atgyventu paprociu.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS