Po atlikto patikrinimo iš pareigų traukiasi Alytaus kultūros centro direktorius | KaunoDiena.lt

PO ATLIKTO PATIKRINIMO IŠ PAREIGŲ TRAUKIASI ALYTAUS KULTŪROS CENTRO DIREKTORIUS

Po savivaldybės atlikto patikrinimo iš pareigų traukiasi Alytaus kultūros ir komunikacijos centro direktorius Vidas Simanauskas.

Skandalas kilo atleidžiamai iš darbo jo pavaduotojai viešai prabilus apie galimą pinigų švaistymą įstaigoje, dokumentų klastojimą, aplaidų darbo apskaitos tvarkymą.

Alytaus kultūros ir komunikacijos centro direktoriui prieš porą dienų mesti kaltinimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi, švaisčius įstaigos lėšas, fiktyviai įdarbinus asmenis pasitvirtino tik iš dalies. Savivaldybės kontrolieriai, tikrinę įstaigos darbo apskaitos dokumentus, sutartis su renginių vedėjais, dokumentų klastojimo atvejų nenustatė, tačiau pažeidimų rado.

„Bent keliais epizodais informacija pasitvirtino: buvo pasirašytos sutartys dėl dalykų, kurie realiai nevyko ir buvo atlikti mokėjimai, tai nėra didelės sumos, bet tai yra iš principo labai blogas ir labai didelis pažeidimas. Kalbant apie žalą savivaldybei, mes lauksime žinių iš prokuratūros, kuri turi įvertinti finansines pasekmes“, – sakė laikinasis Alytaus meras Tautvydas Tamulevičius.

Dėl galimų įvairių pažeidimų įstaigoje viešai prabilusi nuo rugpjūčio 24-osios atleidžiama direktoriaus pavaduotoja Daiva Andruškevičienė pareiškime prokuratūrai pateikė informacijos apie fiktyviai centre dirbančius meno kolektyvų vadovus.

„Jos pareiškime yra teigiama, kad meno kolektyvų nėra, jie nesirenka, tai taip nėra, jie yra, bet ten yra užfiksuoti dideli apskaitos kontrolės trūkumai, neįmanoma įrodyti kur tas žmogus yra, nes meno kolektyvų repeticijos vyksta visame mieste“, – sakė T. Tamulevičius.

Kultūros ir komunikacijos centro direktorius nesigina padaręs klaidų, todėl nuo rugpjūčio pabaigos traukiasi iš pareigų.

„Aš jaučiu ir politinę atsakomybę, nes esu įstaigos vadovas, o kaip specialistui, renginių organizatoriui, kolektyvo vadovui man vadovybė priekaištų neturi“, – kalbėjo V. Simanauskas. 

Paklaustas, ar prisipažįsta padaręs klaidų, V. Simanauskas sakė, kad taip, „vieną kitą, sakykim, netyčinę klaidą, norėdamas kad įvyktų koncertas ir sumažindamas koncerto kainą, tai nepiktavališkai“.

Alytaus savivaldybės vadovai sako įstaigos pertvarkos nestabdys, pavaduotojos etatas bus panaikintas. Pagal darbo kodeksą D. Andruškevičienei bus pasiūlytas kitas darbas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Liuka

Didžiausia bausmė - pasitraukimas iš pareigų,o kur atsakomybė.Ji jau giliai palaidota.Čia lietuva ,čia lietūs lyja...

oho...

o juk sakė---aš nekaltas...ar tai reiškia, kad varpelė gyvenimą suėdė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS