Po šilto savaitgalio – lietus su perkūnija | KaunoDiena.lt

PO ŠILTO SAVAITGALIO – LIETUS SU PERKŪNIJA

  • 5

„Lietuvoje formuosis visai vasariški orų procesai“, – apie kitos savaitės orus LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kikrliauskaitė.

Po šilto savaitgalio pirmadienį per šalį praslinks trumpas, intensyvus lietus su perkūnija.

Sekmadienį Lietuvoje bus mažai debesuota. Vėjas pietinių krypčių, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra 15–20 laipsnių šilumos. Vilniuje saulėta. Aukščiausia temperatūra 17–19 laipsnių.

Pirmadienis taip pat bus labai šiltas. Naktį temperatūra kils iki 4–9 laipsnių šilumos. Pirmoji dienos pusė bus gražesnė, o apie vidurdienį ims didėti debesuotumas. Popietę per šalį praslinks trumpi lietūs, būdingi vasaros laikotarpiui. Kai kur lietūs bus intensyvūs ir lydimi perkūnijos.

Temperatūra dieną bus aukšta – 17–22 laipsniai šilumos. Šilčiausia šalies pietuose ir pietryčiuose, vakaruose vėsiau – 13–15 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį taip pat palis daugelyje rajonų. Dieną anticiklonas nuo Skandinavijos atneš gaivesnius orus. Temperatūra bus neaukšta – 10–15 laipsnių šilumos.

Trečiadienį ir ketvirtadienį taip pat bus gaiviau, tačiau sausa ir pakankamai saulėta. Naktimis temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, o dienomis šils iki 12–17 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Nieko, tuoj vėl pūgų sulauksim.

taip

20 šilumos o šildymas ///

Lina

Jau pries velykas girdejau perkunija viena karta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS