NATO susitikimo metu netoli ligoninės mirė vyras: pareigūnų veiksmų netirs | KaunoDiena.lt

NATO SUSITIKIMO METU NETOLI LIGONINĖS MIRĖ VYRAS: PAREIGŪNŲ VEIKSMŲ NETIRS

  • 11

Policija nemato pagrindo pradėti tarnybinį patikrinimą dėl NATO viršūnių susitikimo metu pakeliui į ligoninę mirusio vyro, kai dėl uždaryto kelio pareigūnai nukreipė automobilį aplinkiniu keliu, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

„Policijos departamento Imuniteto valdyba, atlikusi informacijos tikslinimo procedūras dėl galimai neteisėtų patrulių veiksmų nepraleidžiant į ligoninę vežamo sergančio asmens, pareigūnų veiksmuose tarnybinio nusižengimo požymių nenustatė ir tarnybinio patikrinimo nuspręsta nepradėti“, – nurodoma pranešime spaudai.

Teigiama, jog įvertinus duomenis nustatyta, kad pareigūnai veikė pagal numatytas instrukcijas.

Departamentas pažymi, kad poste dirbę pareigūnai negavo informacijos, jog vežamam asmeniui kyla reali grėsmė gyvybei, todėl nukreipė automobilį aplinkiniu keliu, kuriuo taip pat galima pasiekti ligoninę.

„Pareigūnai vežamo asmens nematė, trumpai bendravo tik su automobilį vairavusia moterimi, kuri paaiškino, kad greitosios medicinos pagalbos medikams telefonu papasakojusi jo būklę, išgirdo, kad GMP siunčiama nebus. Mamai pasiūlyta ligonį atvežti patiems artimiesiems, o jei vežant būklė pablogėtų – kviesti greitąją“, – teigia Policijos departamentas.

Naujienų portalas „lrytas“ skelbė, jog liepos 11 dieną vyro motina kreipėsi pagalbos telefonu, dispečeriui papasakojo apie pavojingą būklę, dusulį ir kitus nerimą keliančius simptomus po insulto ir žandikaulio operacijos, tačiau pastarasis neatsiuntė medikų brigados ir pasiūlė į ligoninę atvykti patiems, nes atstumas – nedidelis.

Kelias į Lazdynų ligoninę buvo užtvertas dėl juo vykusių kortežų ir automobilį pareigūnai nukreipė kitu keliu, o strigus spūstyje vyras išlipęs iš mašinos ligoninę bandė pasiekti pėsčiomis. Vilnietis buvo rastas sukniubęs už kelių šimtų nuo gydymo įstaigos, į ją vedančiame pamiškės take.

„Lrytas“ skelbė, kad mirusysis buvo policijos pareigūnas. Departamento atstovas Ramūnas Matonis teigė, kad ši informacija nėra susijusi su įvykiu, miręs asmuo nėra viešas asmuo, tad tokie duomenys nebus atskleisti.

„Primename, kad tuo metu Vilniuje vyko NATO viršūnių susitikimas ir eismas tam tikrose vietose buvo ribojamas dėl kortežų vykimo. Todėl pašalinio automobilio įleidimas į uždarą zoną galėjo kelti realią grėsmę automobilio vairuotojui, keleiviams ir kortežui“, – pažymima departamento pranešime.

„Instruktažų metu pareigūnai buvo instruktuoti kaip elgtis tokiose situacijose. Panašių atvejų buvo ne vienas – visais atvejais sprendimus priimdavo pamainos vyresnieji“, – nurodoma jame.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

mentai pyyyydarai

As tikiuosi rusai istaskys sita pydarastu vyriausybe su visais tais lochais kurie ta vyriausybe palaike...

k.j.

policininkai net nebuvo prieję prie automobilio, abejingumas auksčiausiajame laipsnyje. o dabar jie teisūs, nes vykdė instrukcijas.kaip dabar jaučiasi šeimos nariai-jiems visiskai neįdomu

Panieka

Jei būtų kas nors iš suvažiavusių reptiloidų kojas pakratęs, rasit visos LT greitosios būtų sulėkusios, o čia paprastas lietuvis žmogelis, tegul miršta. Skaudu, apmaudu dėl tokio valdžiagalvių požiūrio į savo piliečius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS