Policijos pareigūnai Kovo 11-ąją pasitiks įspėjamąja protesto akcija | KaunoDiena.lt

POLICIJOS PAREIGŪNAI KOVO 11-ĄJĄ PASITIKS ĮSPĖJAMĄJA PROTESTO AKCIJA

  • 10

Kovo 11 d. 11 val. 30 min. Vilniaus Nepriklausomybės aikštėje Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų ir Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos, Lietuvos policijos profesinė sąjunga, Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija surengs įspėjamąją protesto akciją.

Protestu bus siekiama atkreipti šalies vadovų dėmesį į sistemingai pažeidžiamas policijos pareigūnų teises.

„Norime, kad šalies vadovai, Seimo nariai ir visi Lietuvos žmonės žinotų, kad policijos, kurios misija, be kita ko, yra saugoti žmogaus teises ir laisves, darbuotojų teisės ir laisvės yra nuolatos pažeidinėjamos. Visų pirma, kalbu profesinių sąjungų atstovų ar kritišką požiūrį į vadovybės veiksmus išdrįsusių pasakyti pareigūnų persekiojimus, bauginimus. Tokių pavyzdžių yra apstu ir tai tampa vis labiau panašu į ne į pavienius atvejus, o į sistemą”, - teigia Roma Katinienė, Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė.

Vilniaus Nepriklausomybės aikštėje vyksiančios akcijos metu policijos pareigūnai kelioms minutėms lipnia juosta užsiklijuos sau burnas.

Loreta Soščekienė, Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos vadovė, sako, kad kovo 11-oji protesto akcijai buvo pasirinkta neatsitiktinai.

„Švęsime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą kartu su visais šalies žmonėmis. Tačiau minėdami šią datą valdžiai norime priminti, kad Konstitucijoje įtvirtintų principų laikymasis yra vienas iš demokratinės valstybės kertinių akmenų. Ir prašome nelikti nuošalyje, kai šis principas yra tiesiog trypiamas Lietuvos policijoje”, - aiškina L. Soščekienė.

Anot pareigūnų, kitą savaitę panašias akcijas planuojama surengti prie policijos įstaigų, kuriose įvairūs nusižengimai pastebimi dažniausiai - Vilniuje, Kaune, kituose Lietuvos miestuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ot įvykis

Viena iš šešiolikos policininkų profsąjungų dėl kažko protestuoja. Juokdariai, vadų daugiau negu narių.

Kada

Gražins atimtas iš vrm pensininkų ir karių pensijas,kitiems gražinta mums nei cento,dvigubi standartai,ką mums konstitucija negalioja?

šlykštovskis

Eikit dirbt lazdeles pasiėmę, o ne prie kompo laukit kol kas nufotkins ir atsiūs nuotrauką. Teisių turit ir taip per daug, pisat ir pavargės neklausiat sustabdę. Anksčiau poicininko bijojo pamatę, o dabar intriguoja pasikoliot jei sustabdytų.Eikit dirbt į statybas- turėsit visas teises
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS