Policijos profsąjungos vadovei metami rimti kaltinimai | KaunoDiena.lt

POLICIJOS PROFSĄJUNGOS VADOVEI METAMI RIMTI KALTINIMAI

Teisėsaugos pareigūnai įtaria, kad Lietuvos policijos profesinėje sąjungoje galėjo būti pasisavinamos ir švaistomos lėšos.

„Tyrimas pradėtas šią savaitę dėl Lietuvos policijos profesinės sąjungos veiklos“, –  BNS sakė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atstovė Rūta Andriuškaitė. Įtarimai kol kas niekam nepateikti.

Policijos profesinės sąjungos vienas tarybos narių Skuodo rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Audrius Apulskis BNS sakė, kad buvo apklaustas pradėtame tyrime liudytoju. A. Apulskis dėl lėšų panaudojimo kartu su dar trimis tarybos nariais kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Kilo pagrįstų abejonių, norėjome gauti atsakymus profesinės sąjungos viduje, atsakymų negavome. Mes teisininkai esame, įžvelgėme grėsmes, tada kreipėmės į Generalinę prokuratūrą. Nenoriu plačiau komentuoti, nes nenoriu pakenkti tyrimui, buvau apklaustas liudytoju FNTT“, – BNS sakė A. Apulskis.

Pareigūnai įtaria, kad policijos profesinės sąjungos vadovė R. Katinienė savo asmeninį automobilį „Kia Sportage“ išnuomojo profesinei sąjungai, įtariama, kad profesinės sąjungos vadovė už sąjungos lėšas pirko kurą, padangų komplektus.

Tarybos nariai sako, kad R. Katinienė nepateikė duomenų, kuriam tikslui ji pirko dovanų čekius, bilietus į Žalgirio arenoje vykstančius koncertus ir t.t.

Profesinės sąjungos nariai per mėnesį sumoka 1 proc. nuo savo algos iki mokesčių. Kiekvienas narys vidutiniškai sumoka po 10-12 eurų. Kuo didesnis pareigūno atlyginimas, tuo didesnė suma sumokama profesinei sąjungai.

R. Katinienė jai metamus įtarimus atmeta. Ji pradėtą tyrimą vertina kaip kišimąsi į profesinės sąjungos veiklą ir trukdymą. R. Katinienė teigė, kad vėliau išplatins pareiškimą.

„Nėra nė vieno bilieto į Žalgirio areną, nebent būtų mokymų, kvalifikacijos renginių. Vidaus tvarką nustato Visuotinis susirinkimas, narių reikalas, kaip leisti (pinigus-BNS), tai reglamentuota įstatymais“, - BNS sakė R. Katinienė.

Reaguodamas į šią situaciją, Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) Taryba priėmė sprendimą laikinai stabdyti Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) narystę šioje organizacijoje.

„Esame aktyviai už teisėsaugos pareigūnų interesus kovojanti ir teisėsaugos pažangos Lietuvoje siekianti skaidri ir atvira organizacija. To paties reikalaujame ir iš savo narių. Deja, pastaruoju metu atsirado abejonių dėl LPPS vadovybės skaidraus valdymo principų. Tai trukdo organizacijai atlikti savo tiesioginę misiją – rūpintis eiliniais policijos pareigūnais.Todėl ir priėmėme nelengvą sprendimą mėnesiui stabdyti šios organizacijos narystę susivienijime. Per šį laikotarpį LPPS privalo išsispręsti vidines problemas. Savo ruožtu NPPSS aktyviai stebės visą procesą ir po mėnesio NPPSS taryba galutinai nuspręs, ar mums ir LPPS yra pakeliui“, – viešai paskelbtame pranešime cituojamas NPPSS pirmininkas Vladimiras Banelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kostia

Tokia išverstakė bet ką gali padaryti...

Sania

Romačka papuolė.........

h20

jai labai tiktu odiniai fetisho rubai su odiniais aukstakulniais batais ir rimbu... :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS