Internautai ūžia: ženklas „Šeimos vieta“ pareigūnams negalioja? (papildyta) | KaunoDiena.lt

INTERNAUTAI ŪŽIA: ŽENKLAS „ŠEIMOS VIETA“ PAREIGŪNAMS NEGALIOJA? (PAPILDYTA)

  • 14

Marijampolėje vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje policininkai tarnybinį automobilį paliko šeimoms pritaikytoje vietoje. Po socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta nuotrauka užvirė arši diskusija. 

Vieni internautai svarstė, ar pareigūnai pažeidė Kelio eismo taisykles, kiti – ar pasielgė etiškai.

„Ne vienas vairuotojas suka galvą, ar prie prekybos centrų „Maxima“ esantis ženklas „Šeimos vieta“ yra apibrėžtas Kelių eismo taisyklėse. Pasak šio tinklo atstovės O. Malaškevičienės, šis ženklas atsirado jų iniciatyva ir jo taisyklėse nėra. Naudojimasis „Šeimos vietomis“ – kiekvieno sąmoningumo reikalas: prieš tuos, kurie užima „Šeimos vietas“ atvažiavę apsipirkti be šeimos, nesiimama jokių drausminių priemonių“, – išsamiai aiškino vienas komentatorius.

Kitas vyras pasakojo ne kartą matęs, kaip policininkai be vaikų atvykusius vairuotojus, palikusius automobilius „Šeimos vietose“, baudžia.

Internautai, išanalizavę situaciją, nusprendė, kad policininkų už tokį elgesį bausti nereikėtų. Visgi daugelis apeliavo į policininkų moralę, sąžinę, etiką.

„Policininkai yra pavyzdys visuomenei, tad toks poelgis yra gėda“, – rašė viena moteris. 

„Ar jie neturėtų rodyti pavyzdžio, kaip elgtis kelyje ir tvarkingai palikti automobilį stovėjimo aikštelėje?“, – klausė vyras.

Mažiau pasipiktinęs internautas rėžė, kad kai stovėjimo aikštelė yra sausakimša ir vienintelė laisva vieta yra „Šeimos vieta“, tai tik kvailas vairuotojas lauks, kol atsilaisvins kita vieta. Jis taip pat svarsto, kad galbūt pareigūnai atvyko į iškvietimą dėl vagystės ir per skubėjimą automobilį paliko ten, kur rado vietos.

„Normalioje valstybėje, kalbu apie Vokietiją, prie didžiųjų prekybos centrų  įėjimų padarytos atskiros vietos policijos pareigūnams“, – reziumavo marijampolietis. 

Į paskelbtą nuotrauką sureagavo ir policininkai. „Verta žinoti, kad ženklas „Šeimos vieta“ nenumatytas Kelių eismo taisyklėse, todėl stovėjimas minėtoje vietoje neužtraukia administracinės atsakomybės. Kalbant apie šią nuotrauką, pareigūnai vykdė tiesiogines funkcijas ir tuo metu buvo atvykę į įvykį, kurio metu sulaikė 2 nepilnamečius asmenis, įvykdžiusius vagystę. Atsiprašome, jeigu tai sukėlė nesklandumų. Dėkojame, kad pastebite ir reaguojate“, – rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

vaiku vardu

vaikams irgi sveika pasivaikščioti ir iš tolimesnės vietos, po maxima kažkodėl visi įgalūs tampytis kelias valandas, o jau nuo aikštelės ateiti bėda pasidaro, dirbantys kaip tik laiko neturi, jie skuba, kodėl jie negali arčiau durų išlipti

Andrius

Nera tokio zenklo debilai jus, cia maxima ji sugalvojus

...

Reikia Marijampolei buvusį pavadinimą grąžint.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS