Politikus kaltina manipuliacija: popiežius Kauno turbūt neaplankytų | KaunoDiena.lt

POLITIKUS KALTINA MANIPULIACIJA: POPIEŽIUS KAUNO TURBŪT NEAPLANKYTŲ

Užsienio agentūros skelbia apie gandus, jog popiežius Pranciškus gali atvykti į Lietuvą, todėl nėra abejonės, kad jokios konkrečios vizito programos nėra, LRT RADIJUI sako Vilniaus universiteto docentas Vytautas Ališauskas.

Anot jo, jei vizitas ir įvyks, popiežius Kauno tikriausiai net neaplankys, nes neturės tam laiko. „Tai tipiška politiko manipuliacija, stengiantis pasiglemžti sau šiek tiek šlovės, susijusios su popiežiaus vizitu“, – tvirtina docentas.

Kaip teigia V. Ališauskas, jokių konkrečių žinių apie popiežiaus vizitą Baltijos šalyse nėra. Pašnekovo pastebėjimu, užsienio naujienų agentūros skelbia, kad girdėti gandų, jog toks vizitas gali įvykti, tačiau tikslios informacijos nėra.

Tai tipiška politiko manipuliacija, stengiantis pasiglemžti sau šiek tiek šlovės, susijusios su popiežiaus vizitu.

„Kiek man žinoma, jokių konkrečių žinių apie popiežiaus vizitą nėra. Klausimas dar nėra pradėtas derinti. Netgi užsienio agentūros kalba apie gandus, garsą, kad popiežius atvyks. [...] Jokios abejonės, kad konkrečios programos dar nėra. Mano asmenine nuomone, Kaunas vargu ar pateks į popiežiaus vizito akiratį, nes tas vizitas bus labai trumpas. Jeigu jis įvyks iš tikrųjų, vizitas truks vieną dieną, nes popiežius aplankys visas tris Baltijos šalis. Kiekvienai skirs, matyt, po vieną parą“, – tvirtina V. Ališauskas.

Paklaustas, kodėl Kauno katedros renovacijai tuomet ketinama skirti daugiau pinigų, nors ji gali ir netapti popiežiaus vizito vieta, V. Ališauskas tvirtina, kad tai tėra politikų šnekos: „Tai tipiška politiko manipuliacija, stengiantis pasiglemžti sau šiek tiek šlovės, susijusios su popiežiaus vizitu. Turiu pasakyti, kad jau vien pasakymas, jog sutiksime popiežių karališkai, yra itin svetimas paties popiežiaus Pranciškaus dvasiai ir mąstymui.“

V. Ališauskas pabrėžia – popiežius į Baltijos šalis atvyktų ne kaip karalius ir ne tam, kad praneštų karališką žinią: „Jo tikslas – atkreipti dėmesį į marginalizuojamus, prispaustus, kenčiančius ir vargstančius visuomenės sluoksnius, pavyzdžiui, pabėgėlius, neįgaliuosius ir pan. Manau, kad tokios šnekos gali netgi pakenkti organizavimui.“

Ketinimus popiežių priimti karališkai kritikuoja ir Seimo narys konservatorius Andrius Navickas. Jo teigimu, tai primena sovietinius laikus, kai į miestą atvykdavo Centro komiteto sekretorius, todėl miestas būdavo tvarkomas.

„Kiek girdėjau pono Pranckiečio pasisakymą, man pasirodė, kad žmogus ar jo aplinka sumaišė – tai nėra sovietinio veikėjo, sovietinio Centro komiteto sekretoriaus vizitas, prieš kurį reikia išasfaltuoti gatves, pataisyti kažkokią sieną ar pan. Popiežiaus vizitas yra visai kitoks. Deja, kažkokie seni sovietiniai įpročiai veikia“, – sako A. Navickas.

Jo nuomone, nors popiežiaus vizitas būtų skirtas priminti gailestingumo žinią, pradedama manipuliuoti pinigais – skelbiama, kad dėl popiežiaus atvykimo ketinama skirti daugiau pinigų Kauno katedrai. „Tikiu, kad Kauno katedrą reikia tvarkyti, bet tikrai tai jokiu būdu nesusiję su popiežiaus vizitu. Politikų bandymas gauti kažkokių politinių dividendų man atrodo nekoks“, – teigia A. Navickas.

V. Ališauskas pabrėžia – popiežius Pranciškus atvyktų ne kaip politinis veikėjas. Jo vizito tikslas – padėti visuomenei rasti susitaikymą, atkreipti dėmesį į tuos, kurie vargsta, ir priminti žmonėms gerąją žinią, kurią skelbė Jėzus Kristus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Jis atleks ir isleks .Ateis Butkevicius su visa svita paklausyt paims tablete nekalto avinelio ramiai pastoves patyles okiek visko pridirbes uzmirs.

Bus,bet nebus

Betgi kažkokiame Lietuvos mieste vis tik apsistos.O kodėl ne Kaune?Kažko nesuprantu.Bus kažkur,bet neaišku, kur.Įdomu.

Arvydas Brunius

Pe dik..ai ar is Argentinos ar is Honduraso ar is Lenkijos visi vienodi! Tegul naikina celebata maziau ju bus_ tokio Dievo tarnu! Zydiskos pasakeles!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS