Popiežiui įteikta Lietuvos šimtmečio vėliava | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUI ĮTEIKTA LIETUVOS ŠIMTMEČIO VĖLIAVA

  • 0

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis Vatikane vykstančiame kasmetiniame Šv. Mortos grupės susitikime Popiežiui nuo ministro pirmininko įteikė Lietuvos trispalvę - simbolišką dovaną, įprasminančią valstybės šimtmečio jubiliejų.

Susitikime buvo pristatyti Lietuvos strateginiai sprendimai kovojant su šiuolaikinės vergovės apraiškomis, pabrėžiat, kad šį klausimą kuruoja Vyriausybė ir kuriamas koordinavimo centras.

Šv. Mortos grupė yra popiežiaus Pranciškaus globojama pasaulinė iniciatyva, telkianti valdžios institucijų, teisėsaugos ir bažnyčios pastangas kovai su prekyba žmonėmis, plėtojant prevencijos strategijas, pastoracinę nusikaltimo aukų priežiūrą ir jų reintegraciją į visuomenę.

„Šv. Mortos grupės veikloje dėmesio centre yra nusikaltimų aukos. Akivaizdu, kad aukų yra daug daugiau nei rodo oficialūs duomenys. Tiek pagalbos aukoms, tiek prevencijos srityse Lietuvoje reikia toliau telkti pastangas“, - teigia Vyriausybės kancleris A. Stončaitis.

Įvairių šalių patirtis rodo, kad šiuolaikinės vergovės klausimas yra kompleksinis ir turi būti sprendžiamas aukščiausiu politiniu ir instituciniu lygiu. Pvz., Jungtinėje Karalystėje sudarytai kovos su šiuolaikine vergove darbo grupei vadovauja premjerė, šiuo klausimu aktyviai dirba ir premjerės kabineto patarėjai.

Lietuvoje šiuo metu taip pat diskutuojama, kaip stiprinti Kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo komisijos vaidmenį. Ketinama steigti ir koordinavimo centrą kovai su prekyba žmonėmis bei pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą su visomis suinteresuotomis šalimis - ministerijomis, teisėsaugos institucijomis ir nevyriausybinėmis organizacijomis.

Šiuo metu, anot Tarptautinės darbo organizacijos, išnaudojama daugiau kaip 20 milijonų žmonių, prekeivių žmonėmis nusikalstamu būdu įgytas pelnas pagal dydį vertinamas kaip antras po narkotikų verslo.

Vasario 8-9 dienomis vykstančioje tarptautinėje konferencijoje dalyvauja 30 šalių delegatai iš Europos, Azijos, JAV. Lietuvos delegacijoje - Vyriausybės kancleris, Vidaus reikalų ministerijos, Policijos departamento bei bažnyčios atstovai. Susirinkime taip pat dalyvauja Pasaulinio Fondo kovai su šiuolaikine vergyste, Tarptautinės migracijos organizacijos, Europolo atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS