Premjeras domėjosi šauktinių tarnybos sąlygomis | KaunoDiena.lt

PREMJERAS DOMĖJOSI ŠAUKTINIŲ TARNYBOS SĄLYGOMIS

  • 1

Kariuomenė atliko didelį darbą, kad sudarytų tinkamas sąlygas šauktinių tarnybai, sako Panevėžio rajone įsikūrusiame Karaliaus Mindaugo husarų batalione penktadienį apsilankęs premjeras Algirdas Butkevičius.

„Premjero teigimu, nuo pavasario, palyginti per trumpą laiką, Lietuvos kariuomenė atliko didelį darbą, kad parengtų infrastruktūrą, sudarytų tinkamas apgyvendinimo ir mokymo sąlygas trims tūkstančiams šauktinių“, - rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

Ministras pirmininkas batalione buvo supažindintas su jam keliamomis užduotimis grėsmės atveju, dalyvavimu tarptautinėse pratybose, ginkluote ir technika.

Gruodį husarų batalione tarnybą pradės apie 370 šauktinių. Šiemet tarnybą Lietuvos kariuomenėje iš viso pradės 3 tūkst. karo prievolininkų.

Šauktiniai grąžinti, siekiant užpildyti kariuomenės dalinius ir parengti rezervą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas Br.

Kad laimėti karą su teroristais, mes turime bendradarbiauti su rusais. Tas bendradarbiavimas turi remtis ir tikros federacijos sukūrimu Ukrainoje, ir sąjungininkų lygio bendradarbiavimu tarp JAV bei Rusijos arabų pasaulyje. Kito kelio nėra, nes karo su teroristais pralaimėjimas yra nepriimtina mums alternatyva. Teroristai jau kelia grėsmę ir Lietuvai (žiūrėk čia). Ką mums tada daryti su D.Grybauskaite ir kitais vanagais? Apkarpyti nagus ir išleisti į pensiją. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS