Premjeras: referendumas jau pakenkė žemdirbiams | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: REFERENDUMAS JAU PAKENKĖ ŽEMDIRBIAMS

  • 15

Sekmadienį vyksiančiame referendume dėl žemės pardavimo dalyvauti ir balsuoti prieš žadantis premjeras pareiškė, kad referendumas jau pakenkė žemdirbiams, nes krito žemės vertė.

Sekmadienį vyksiančiame referendume dėl žemės pardavimo dalyvauti ir balsuoti prieš žadantis premjeras pareiškė, kad referendumas jau pakenkė žemdirbiams, nes krito žemės vertė.

„Šitas referendumo organizavimas tiesiog pablogino kai kuriems žemdirbiams arba žemės savininkams, jos nuomotojams tam tikrą jų finansinę būklę - tie, kurie ketino parduoti žemę, tas procesas užtruko. Ir jeigu žiūrėti, kaip kito per tą laikotarpį žemės vertė, ji sumažėjo. Tai atnešė daliai žmonių nuostolius“, - pareiškė Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Seime.

Premjeras dar kartą pabrėžė, kad jis referendume dalyvaus, tačiau balsuos prieš. 

„Visą laiką buvau prieš šį referendumą (...) Politikai turi pilnai suteiktus visuomenės įgaliojimus spręsti šitas problemas, jeigu jos iškyla ir operatyviai reaguoti, jeigu reikia, priimant Lietuvos žmonėms reikalingus įstatymus. Nuo pat pirmos dienos pasisakiau, kad referendumas yra organizuojamas dėl to, kad artėja prezidento ir Europos parlamento rinkimai. Pasinaudota tam tikra situacija Europoje, kada euroskeptinės partijos kai kuriose valstybėse įgavo tam tikrą visuomenės pasitikėjimą. Manau, kad buvo tikimasi, kad ir Lietuvoje tas bus“, - teigė premjeras. 

Sekmadienį vyksiančiame referendume gyventojai turėtų pasakyti, ar sutinka, kad dirbamą žemę būtų draudžiama parduoti užsieniečiams bei juridiniams asmenims, taip pat, ar bet kokiam kitam referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. piliečių parašų.

Šį trečiadienį prasidėjusiame balsavime iš anksto ir specialiuose paštuose savo nuomonę pareiškė 9 304 rinkėjai, arba 0,37 proc. visų balsavimo teisę turinčių rinkėjų. Kad referendumas įvyktų, jame turi dalyvauti 50 proc. rinkėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

idomu

kiek tas akiniuotas padla turi supirkes zemes pardavimui?

neužmirškit

jei norite,kad konstitucijos straipsnis 47 būtų atstatytas ,kad Lietuvos žemė priklausytų tik Lietuvos valstybei ir Lietuvos piliečiams, kad vietoje 300000 parašų reiktų referendumui surinkti 100000 parašų balsuojate - TAIP. nesuklyskite,pažymite TAIP ,jei norite ,kad Lietuvos žemė nebūtų išparceliuota ir priklausytų Lietuvos žmonėms.

jei

krito žemės kainos,tai referendumas padėjo žemdirbiams, nes nuskurdinti lietuviai, jauni ūkininkai, galės nusipirkti žemelės gal dabar įpirks.Nes per tiek laiko nesukurta lengvatinė paskolų sistema gelbstinti įsigyti jauniems ūkininkams žemės ar papildomai nusipirkti mažų ūkių savininkams.Tai referendumas jau padėjo žemdirbiams, o perpardavinėtojams pakenkė"rusai puola" propaganda.Jei "rusai puola" kas iš atėjūnų pirks šalyje kur"rusai puola"?Taip ,kad premjeras kieno interesus atstovauja ir dėl kieno interesų galimai panikuoja???????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS