Prezidentė pasveikino teisininką P. Kūrį jubiliejaus proga | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ PASVEIKINO TEISININKĄ P. KŪRĮ JUBILIEJAUS PROGA

  • 8

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino teisinės valstybės kūrėją, akademiką Praną Kūrį 80 metų jubiliejaus proga.

Pasak šalies vadovės, P. Kūris buvo tarp pirmųjų, kuriems teko išskirtinė atsakomybė, formuojant Lietuvos savarankiškos valstybės teisinę sistemą.

Sveikinime pabrėžiama, kad bėgant laikui tik dar aiškiau suvokiame, kiek darbo ir žinių, kiek įžvalgų ir intelektinės kūrybos pareikalavo pirmojo nepriklausomos Lietuvos teisingumo ministro pareigos.

Anot Prezidentės, P. Kūris taip pat garbingai atstovavo valstybei ir teisei vadovaudamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, dirbdamas Europos Žmogaus Teisių Teismo, Europos Bendrijų Teisingumo Teismo teisėju ir diplomatu, užsiimdamas akademine veikla.

Garbingo jubiliejaus proga šalies vadovė teisininkui padėkojo už ilgametį darbą Lietuvai ir palinkėjo sveikatos ir energijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jonas Lietuvis

Nebuvo Kūris balta varna. O kranklys ,kaip ir visi . Tad ir nupelnai minimalistiniai , o gal ir neigiami kaip ir visų Nirvaną pasiekusių komunizmo statybos laikotarpiu ir vikriai persidažiusių kailinius, nes savo rūgimu trukdė progresą.

Anonimas

slyksti bobata Lietuvos KGBiste .

biškutį paskaičiau Wikipedijoje jo biografiją+bibliografiją

Parašytos puikios knygos, tarybiniam jaunimui ir galbūt teisėjams auklėti. Norėčiau įsigyti. Visgi nepriklausomybė atkūrusios Lietuvos pirmasis teisingumo ministras, Lietuvos teisinės valstybės kūrėjas (taip sakoma sveikinime): Efektyvi kova su liaudies turto grobstymu Aš – Tarybų Sąjungos pilietis Auklėti įsitikinusius kovotojus už komunizmą Lietuvos TSR Konstitucija ir aktualūs socialistinio valstybingumo, teisės ir teisės mokslų vystymo klausimai respublikoje. – 1979.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS