Prezidentė: popiežius labiau nori susitikti ne su valdžia, o su jaunimu, piligrimais | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ: POPIEŽIUS LABIAU NORI SUSITIKTI NE SU VALDŽIA, O SU JAUNIMU, PILIGRIMAIS

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad popiežiaus vizitas Lietuvai yra kaip dovana šimtmečio proga.

Pasak prezidentės, svarbu pažymėti, kad popiežius atvyksta ne tik kaip bažnyčios vadovas, o kaip Vatikano valstybės vadovas, todėl vizito metu susitiks ir su prezidente bei kitais Lietuvos visuomenės atstovais.

„Mes jo norėjome, popiežių kvietėme porą metų, kvietėme visai lygmenimis, pradedant žmonių balsu, bažnyčios vardu. Aš taip pat porą kartų susitikusi jį kviečiau. Bet svarbiausia, kad tai yra šimtmečio metai, ir popiežius atvyksta ir Lietuvą bei į kitas Baltijos valstybes. Taip pat jis atvyksta valstybinio vizito, ir tai yra labai svarbu. Jis atvyksta ne tik kaip bažnyčios vadovas, bet ir kaip Vatikano valstybės vadovas. Jis susitiks ir su manimi ir su kai kuriais visuomenės atstovais. Bet tokiuose susitikimuose popiežius nori susitikti ne tiek su valdžia, o kiek su jaunimu, studentais ir žmonėmis, ir piligrimais“, - LRT televizijai sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis, vėliau vyks į Latviją ir Estiją. Per dvi vizito Lietuvoje dienas Šventasis Tėvas melsis Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčioje, aplankys buvusį KGB kalėjimą, prisimins okupacijų aukas.

Šventasis Tėvas susitiks su prezidente ir žmonėmis, susirinkusiais S. Daukanto aikštėje. Skirs laiko susitikti su kunigais, vienuoliais ir vienuolėmis, seminaristais.

Galutinė popiežiaus Pranciškaus vizito programa bus paskelbta rugsėjo pradžioje.

 

GALERIJA

  • Popiežius Pranciškus
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Aisku kad popezius geriau susitiks su jaunimu apie ka gali kalbetis su kgb prostitute sunki nuodeme eiti pries savo tauta .

ar

tik nesoaiskins Burauskaites /G.C./ primestus kaltinimus jo em. K. V.Sladkeviciaus vardu del ....bendradarbiavimo su kgb?......

Zelemunčikas

Ką,moteriškos lyties Lietuvos prezidentas,gali žinoti apie vyriškos lyties Vatikano valstybės vadovo norus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS