Prezidentė suteikė malonę nužudymų ir narkotikų bylose nuteistiems asmenims | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ SUTEIKĖ MALONĘ NUŽUDYMŲ IR NARKOTIKŲ BYLOSE NUTEISTIEMS ASMENIMS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgusi į Malonės komisijos rekomendacijas, suteikė malonę aštuoniems narkotikų, nužudymų ir kitose bylose nuteistiems asmenims.

Lina Saukė atleista nuo 7000 eurų piniginės baudos mokėjimo naminės degtinės byloje. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistoji išlaiko keturis mažamečius vaikus ir į sunkią jos šeimos materialinę padėtį, pranešė Prezidentūra.

Irena Kulbačiauskienė atleista nuo 5604 eurų piniginės baudos mokėjimo turto pasisavinimo byloje. Priimant sprendimą atsižvelgta į sunkią nuteistosios sveikatos būklę. Nuteistoji turi nepilnametį sūnų, jam reikalinga priežiūra.

Narkotikų byloje nuteistam Kęstučiui Baltuškoniui laisvės atėmimo bausmė sumažinta 1 metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistasis turi mažametį sūnų, jam reikalinga priežiūra. K. Baltuškonis buvo nuteistas kalėti 11 metų.

Nerijui Gutaravičiui laisvės atėmimo bausmė sumažinta 3 metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistasis turi mažametę dukrą ir sunkiai sergantį tėvą, kuriems reikalinga priežiūra. Žiniasklaida skelbė, kad vyras bute bandė auginti kanapes. Vyras buvo nuteistas kalėti 10 metų ir 6 mėnesius.

Už nužudymą kalėti 8 metus nuteistam Konstantinui Krendelevui laisvės atėmimo bausmė sumažinta 3 metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į teigiamas nuteistojo charakteristikas ir nepriekaištingą jo elgesį bausmės atlikimo metu.

Narkotikų kontrabandos byloje 12 metų kalėti nuteistai Džulijatai Mikuckienei laisvės atėmimo bausmė sumažinta 1 metais ir 6 mėnesiais. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistoji turi du nepilnamečius vaikus, kuriems reikalinga priežiūra. Šiuo metu juos prižiūri rimtų sveikatos problemų turinti nuteistosios motina.

Narkotikų byloje 4 metų laisvės atėmimo bausme nuteistam Mindaugui Pečiuliui bausmė sumažinta 1 metais 3 mėnesiais. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistasis turi du mažamečius vaikus, jiems reikalinga priežiūra.

Už nužudymą kalėti 8 metus nuteistai Sandrai Sabockytei–Kaulokienei laisvės atėmimo bausmė sumažinta 2 metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistoji turi mažametę dukrą, jai reikalinga priežiūra.

Malonės komisijos posėdis įvyko gruodžio 10 dieną. Posėdyje buvo svarstomi 148 nuteistųjų malonės prašymai.

Malonės gali prašyti visi asmenys, kuriuos yra nuteisę Lietuvos teismai, taip pat Lietuvos piliečiai, kuriuos nuteisė kitų valstybių teismai ir kurie atlieka bausmę Lietuvoje. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, Prezidentės patarėjai teisės klausimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Ach: "... atleista nuo 7000 eurų piniginės baudos mokėjimo naminės degtinės byloje", "... atleista nuo 5604 eurų piniginės baudos mokėjimo turto pasisavinimo byloje" - tai KONKRETI žala Valstybės biudžetui, o prokurorai kelia bylas ir dėl mažesnių sumų - gal šią sumą prezidentė ruošias padengt iš nuosavų lėšų?.. O ir - kaip su ta priesaika 'Visiems lygiai teisinga', kai finansinių paskatų sulaukė TIK moterys, o ir - tai kokias 'vertybes' čia prezidentė reklamuoja: "Ir jūs vaikai tai darykit...".

skaitytoja

gal prezidentę kalėdos veikia kad daro tokią nesąmonę policija dirba kol sugauna tiria nusikaltimą o prezidentė suteikia malones prašymus žudikams ,narkotikų prekeiviams kurie irgi žudo tik palengva greičiau nauji rinkimai kuria rūpės ne nusikaltėliai o darbštūs Lietuvos žmonės kurie dirba augina vaikus

Ar ne per daug atlaidus žudikams?

Už žmogžudystė 5 ar 6 metus? Turi vaikų paleidžia, vaikai sako tetes laukia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS