Prezidentė teikia trijų teisėjų kandidatūras į Aukščiausiąjį Teismą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ TEIKIA TRIJŲ TEISĖJŲ KANDIDATŪRAS Į AUKŠČIAUSIĄJĮ TEISMĄ

  • 2

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui teikia Godos Ambrasaitės-Balynienės, Daivos Pranytės-Zalieckienės ir Arvydo Daugėlos kandidatūras į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus, pirmadienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak Prezidentūros, dešimtmetį teisėja dirbanti Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja G. Ambrasaitė-Balynienė teisėjų bendruomenėje vertinama kaip stipri civilinės teisės ir civilinio proceso specialistė, kurios specializacija – intelektinės nuosavybės bylų nagrinėjimas.

Pretendentė taip pat yra Mykolo Romerio universiteto docentė.

22 metų teisėjos darbo patirtį turinti Lietuvos apeliacinio teismo teisėja D. Pranytė-Zalieckienė yra vertinama kaip autoritetinga teisininkė, stipri baudžiamosios teisės ir proceso specialistė.

LAT teisėju taip pat siūloma skirti Klaipėdos apygardos teismo pirmininką Arvydą Daugėlą, kuris, pasak Prezidentūros, yra vienas labiausiai patyrusių teisėjų visoje teismų sistemoje.

Teisėjo karjerą pradėjęs 1992 metais Klaipėdos miesto apylinkės teisme, 1996 metais A. Daugėla buvo paskirtas Klaipėdos apygardos teismo, kuriame dirba iki šiol, teisėju. Sukaupęs didelę teisėjo ir beveik dvidešimties metų vadovavimo patirtį jis vertinamas kaip nepriekaištingos reputacijos baudžiamosios justicijos srities profesionalas, nurodo Prezidentūra.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą LAT teisėjus skiria Seimas prezidento teikimu.

Kandidatūras parenka ir pasiūlo LAT pirmininkas. Dėl teisėjų paskyrimo prezidentui pataria Teisėjų taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vidas

o tai ką? šitie nevoks?

kaip. sake. rusas. ---

,,gavno. na. gavno. meniat. zria. vremia. teriat,,---suda. ant. sudo. mainyt. -tik. bereikalo. laika. gaist

SUSIJUSIOS NAUJIENOS