Prezidentė trims karininkams suteikė pulkininko laipsnius | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ TRIMS KARININKAMS SUTEIKĖ PULKININKO LAIPSNIUS

  • 3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trims Lietuvos kariuomenės karininkams suteikė pulkininko laipsnius.

Tai matyti iš pirmadienį paviešintų jos dekretų. Patys dokumentai buvo pasirašyti praėjusį ketvirtadienį.

Pulkininkais tapo Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro viršininkas Algimantas Misiūnas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininko pavaduotojas kariniam rengimui Darius Vaicikauskas ir Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko vadas Aleksiejus Gaiževskis.

Lietuvos įstatymai kariuomenei šiuo metu leidžia turėti iki 42-ių pulkininkų ir jūrų kapitonų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstas

Krymas įrodo, kad šauktinių įvedimas Lietuvoje yra klaida. "Kas iš to, kad Ukraina Kryme turėjo apie 30 tūkstančių kariuomenės? Tereikėjo turėti kelis tūkstančius profesionaliai paruoštų spec. karių, kurie būtų neutralizavę žaliuosius žmogeliukus. Mums, lietuviams, reikalinga tik profesionali armija, jokių pinigų švaistymų šauktiniams." [1] Tai aiškiausia ir vienintelė teisinga išvada Lietuvai iš Krymo istorijos. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Tik praeitą lapkritį JAV ir NATO pareigūnai suprato ES planus pagal programą "Nuolatinis struktūrizuotas bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje" arba "Pesco" skirti daugiau pinigų gynybai ir veiksmingiau vykdyti nacionalines programas, kurios sustiprintų Europos kovos pajėgumus ir sumažinti besidubliuojančius nacionalinius pajėgumus, kurie ne visada gerai veikia kartu su analogiškais sąjungininkų pajėgumais. Europos Sąjunga sukūrė gynybos tyrimų fondą, kuris po 2020 m. finansuos 5,5 mlrd. eurų (6,8 mlrd. JAV dolerių) per metus, kas yra palyginti nedaug, bet gali išaugti. Kaip psichologinis perversmas, "Pesco" ir fondas "pažymi kultūrinę revoliuciją Briuselyje", - sakė Prancūzijos gynybos ministras Florencija Parly Miuncheno konferencijoje.

Kęstas

Vokietijos gynybos ministras Ursula von der Leyen sakė: "Mes norime išlikti transatlantinėje erdvėje, bet ir daugiau Europos" gynyboje, kad europiečiai galėtų formuoti tarptautinę santvarką. Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis pareiškė, kad Europai reikia bendro "jėgos projekto", kad europiečiai neliktų "vegetarais, turinčiais daug problemų mėsėdžių pasaulyje". Mūsų bandymai pakelti ūkį Afrikoje, sulaikant emigrantų iš ten srautus, bus žymiai sėkmingesni, jei Afrikos islaminiai ekstremistai žinos, kad turime jėgų atremti jų bandymus mums pakenkti. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS