Prieš ministrą – dar viena ataka: melagingai pranešta apie paimtą kyšį | KaunoDiena.lt

PRIEŠ MINISTRĄ – DAR VIENA ATAKA: MELAGINGAI PRANEŠTA APIE PAIMTĄ KYŠĮ

  • 9

Į keliolika elektroninio pašto dėžučių Prezidentūroje, Vyriausybėje ir Seime buvo išsiųstas melagingas pranešimas apie krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio paimtą kyšį, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Laiško siuntėjas prisistatė Krašto apsaugos ministerijos darbuotoju, o jame buvo, kaip įtariama, kenkėjiškos nuorodos.

Laiške pranešama apie neva atliktą Krašto apsaugos ministerijos auditą, atskleidusį galimą korupcijos atvejį ministerijoje.

Teigiama, kad R. Karoblis ginklų pirkimo procedūrų metu gavo 586 tūkst. JAV dolerių kyšį, o tai įrodantys dokumentai egzistuoja viename iš Lietuvoje veikiančių bankų.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) pradėjo incidento tyrimą ir įspėja gavus analogiško turinio laišką jo neplatinti bei nespausti jame esančios nuorodos.

Centro direktorius Rytis Rainys sako, jog tai tipinė kibernetinė ataka, surengta panaudojus socialinės inžinerijos metodą, kai yra suklastojamas adresas, parengtas tikroviškai atrodantis tekstas su tikslu apgauti ar suklaidinti.

„Incidentas dar kartą įrodo, jog technologijų amžiuje jau gyvename kibernetinio karo sąlygomis. Net neabejoju, jog tikrasis atakos rengėjų tikslas - diskredituoti ne tik mane kaip politiką, bet visą krašto apsaugos sistemą, mažinti visuomenės pasitikėjimą ir palaikymą kariuomenei“, – pranešime cituojamas R. Karoblis.

Anot ministerijos, analogiškas atvejis įvyko pernai sausį, kai buvo įsilaužta į į naujienų portalą tv3.lt ir aukščiausiems valstybės pareigūnams išplatintas el. laiškas su melaginga informacija apie R. Karoblį.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

paiskinimas

i mela niekas nereguoja,bet jei tai tiesa ,tai visi,keista jei nebutu keista.

gal tai

Tiesa,o ne melas ?

na labai abejoju ar tai melaginga zinia

kada perka ,,,,ministeris,,, uz 300 milj 6 sraigtasparnius kuriu kaina rinkoj maxsimum 130 milijonu....o kur kiti milijonai isnyksta vienas ministeris zino....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS