Prokuratūra nerado pagrindo pradėti tyrimą dėl „Agrokoncerno“ trąšų importo | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA NERADO PAGRINDO PRADĖTI TYRIMĄ DĖL „AGROKONCERNO“ TRĄŠŲ IMPORTO

  • 14

Generalinė prokuratūra pareiškė, kad nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl valdančiųjų „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausančios žemės ūkio grupės „Agrokoncernas“ trąšų importo iš Rusijos.

Prokurorai nutarė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) sprendimas netirti šios veiklos buvo pagrįstas.

Generalinė prokuratūra pranešė atmetusi sausio 31 dieną gautą trijų Seimo narių – konservatorių Arvydo Anušausko, Audroniaus Ažubalio ir Lauryno Kaščiūno – skundą dėl FNTT sprendimo.

FNTT išnagrinėjo Seimo narių pareiškimą, Užsienio reikalų ministerijos bei Muitinės departamento pateiktus papildomus duomenis​ apie Lietuvos bendroves, įvežančias Rusijoje pagamintas trąšas ir bevandenį amoniaką, rašoma pranešime spaudai.

FNTT nustatė, kad trąšų pirkimo sandoriai buvo sudaryti su Jungtinių Arabų Emyratų ir Latvijos įmonėmis, nors prekių siuntėja buvo Rusijos gamykla, tačiau tarptautinės sankcijos įmonėms, dalyvavusioms šiuose sandoriuose, netaikomos.

LRT anksčiau skelbė, kad „Agrokoncernas“ per tarpininką Dubajuje perka Rusijos bendrovės „Minudobrenija“ trąšas. Daugiau kaip 80 proc. šios įmonės akcijų priklauso Arkadijui Rotenbergui – jam dėl artimų ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu nuo 2014 metų taikomos tarptautinės sankcijos. Tačiau „Minudobrenija“ nėra įmonių, kurioms taikomos sankcijos, sąraše.

„Agrokoncernas“ teigia, kad paskutinė sutartis dėl „Minudobrenija“ trąšų pirkimo pasirašyta 2017-aisiais ir įgyvendinta 2017 bei 2018 metų sandūroje, jos vertė siekė maždaug 1 proc. metinės bendrovės apyvartos. Įmonė lapkritį skelbė, kad nebepirks „Minudobrenija“ trąšų, kol ši bendrovė priklausys A. Rotenbergui.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Jo reikia pakelt

prokurorams algas dar daugiau.Bet tik po to kai Broileri su zydelka išves per duris su antrankiais.O tatą privers gražinti Norvegijos fondų pinigus ir atskraidinti atgal žemę kur vietoj savosios kawalko kitoj pusėj Lietuvos gavo

Anonimas

Koks žiaurus jo žvilgsnis apsaugok Dievę nuo tokio žmogaus

Anonimas

Dar pakels algeles prokurorams,teisėjams ir visiems šnypšt.Jūs visi būkite ubagai,nes mes to norim.Oi kaip mylim savo žemelę barstom trąšomis ir palengva nuodijam lietuvos tautelę.Jūs visi esate niekšeliai,ir tuo matosi labai didžiuojasi kolchoznikas su savo šutvę.Pasieks jis savo ir sunaikins mus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS